19 Haziran 2023 Pazartesi

Hermes- Twilly d'Hermes Eau Ginger EDP / 2021

 















Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi Hermes- Twilly d'Hermes Eau Ginger isimli parfümünü tanıtacağım. Çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, reçineler ve misk içeriklidir. Tatlı, şekerli, kuru, sıcak, yapay, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilmiştir.

Üstte şakayık, ortada zencefil, şekerlenmiş zencefil ve alt notalarda sedir ağacı aromaları açıklanmış.

Hermes- Twilly d'Hermes- Eau Ginger isimli parfümün açılışında gayet tatlı ama enerjik gül ve şakayık gibi çiçeksi notalar var. Sonrasında biberli ve sıcak baharatlar gelmekte. Bu baharatlar yoğun biçimde burnunuza hücum ediyor. Zencefil, biber ve kakule algıladım. Baharatlar hemen şekerleniyor ve şekerli zencefil teması baskın oluyor. Şekerli- reçinemsi baharatlar da diyebiliriz. Elemi reçinesi olabilir. Sonlara doğru kuru odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve yapay tatlımsı misk hissediliyor.

Hermes- Twilly d'Hermes Eau Ginger isimli parfüm, basitçe baharatlar / zencefil teması üzerine kurgulanmış. Diğer notalar yardımcı eleman konumunda kalmış. Baharatlar parfümü domine ettiği için, başlangıç bölümü hariç erkeksi parfüm gibi kokuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Dışarıya karşı pek esmiyor. Şekerli ve yapay vurgular ve tatlılığın genele yayılması beni rahatsız etmedi. Gene de tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter.  Sabahleyin sıkılmasını tavsiye etmem. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. Fark edilirliği büyük oranda tene yakın durmasıyla belirlenmekte. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlaması, biberli ve şekerli baharatların marifetidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder