25 Mayıs 2023 Perşembe

Yves Saint Laurent- Y Le Parfum EDP / 2021

 















Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Y Le Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Meyveler, aldehitler, turunçgiller, lavanta, baharatlar, tonka fasülyesi ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli & kremsi, yapay, ferah, yumuşak, sıcak ve serin esintiler sunuyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- elma, aldehitler, greyfurt, zencefil,

Orta- adaçayı, lavanta, sardunya,

Alt- tonka fasülyesi, sedir ağacı, buhur, paçuli.

Yves Saint Laurent- Y Le Parfum- yapay ve parlak aldehitlerin eşlik ettiği meyveler ve turunçgillerle başlıyor : Ferah yeşil elma- aldehitler- tatlı ve köpüklü greyfurt, oldukça enerjik bir yapıdadır. Orta bölümde lavantalı baharatlar var : Yeşil lavantalı tatlı zencefil baskın koku biçimidir. Yapay ve şekerli tonka fasülyesi- amber ikilisi kapanışı yapacaktır. Amber burada iyice kremsi kokuyor. 

Yves Saint Laurent- Y Le Parfum isimli parfüm, meyvemsi- lavantalı baharatlar ve şekerli tonka fasülyesi- amber aromalarıyla günümüz modern şekerli fujerlerine örnek teşkil ediyor. Burada bazı noktalara temas etmemiz gerekiyor : Parfümde baştan sona bilinçli verilmiş bir yapaylık ve sentetiklik var. Açılışta sentetik ozonsu kokusuyla aldehitler ve sondaki tonka fasülyesi ve amber notaları böyledir. Lavantanın yeşil ve ferah kullanımı bile rahatsız etmeyen bir yapaylığa sahiptir. Hazır yapaylıktan söz etmişken, tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) gerektiğini belirtelim. Ayrıca yeşil / bitkisel koku formu, parfümün genelinde- son bölüm hariç egemendir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla yeşil lavantalı- baharatlı katmana geçiliyor. Yarım saat sonra da kapanış aromaları tene iyice yapışıyor. Sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık performansına ulaşmakta. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder