21 Mayıs 2023 Pazar

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum / 2021

 















Shiseido- Japonya merkezli kozmetik ve parfüm markasıdır. Şimdi Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum isimli bayan parfümünü inceliyoruz. Şekerli, tatlı, kremsi, sabunsu, sucul, ferah, sıcak, serin, yapay ve pastiğimsi esintileri var. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- meyveli kategorisinde gösteriliyor. 

Üst- nar, pembe biber,

Orta- yasemin, orkide, frezya, manolya,

Alt- hinoki ağacı, sandal ağacı, paçuli.

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum- şekerli meyvelerle başlıyor. Nar burada baskındır. Vişne olabilir. Tatlı kırmızı- orman meyveleri gibi kokuyor. Tatlı ve keskin pembe biber tarzı baharatlar buna eklemlenmiş. Devamında çiçeksi notaları göreceğiz. Kremsi yönü ağır basan tatlımsı çiçekler ( yasemin, frezya ) önden sahne alıyor. Bunu ferah etkilerle yeşil kokan sucul çiçekler ( lotus, manolya ) takip etmekte. Bu çiçeksi notalar, orta bölümün sonlarına doğru iyice sabunsu ( leylak, kediotu ? ) hale gelmekte. Hafif banyo sabunları gibi kokan çiçekler var. Son bölümde odunsu notalar egemendir. Tatlı sandal ağacı baskındır. Yapay ve plastiğimsi paçuli buna katılır. Birtakım ahşapsı nüanslar da var.

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum isimli parfümün, önce şekerli- tatlı kısmını ele alalım : Başlangıç şekerli meyve sularını andırıyor. Bir nebze yapaylık varsa da rahatsız edici değil. Hatta ferah ve enerjik bir yönü de var. Kapanıştaki sandal ağacının tatlımsılığı kabul edilebilir düzeydedir. Meyvemsi baharatlar da beğenimizi kazanıyor. Sonra da çiçeksi notalara da değinelim : Çiçeklerin genellikle yeşil / bitkisel ve sucul efektler veren kremsi aromaları büyük ölçüde ferah olmayı başarmış. Çiçeksi katmanındaki iyiden iyiye sabunsulaşma bile rahatsız etmeyen bir ferahlığa sahiptir. Son fazdaki plastiğimsi paçuli, kalite açısından sorunludur.

Shiseido- Ginza Tokyo Eau De Parfum isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla hafif sabunsu çiçeksi notalara geçilmekte. Bu noktada tene yapışıyor. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğun olsa da, kısa sürede normale dönüyor ve tene yakın kalmayı tercih ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Bunda sanıyorum, Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasının payı yadsınamaz. Sabunsu çiçeklere dikkat edilmek suretiyle biraz dengeli dozaj verilirse ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder