6 Temmuz 2023 Perşembe

Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared EDT / 2021

 















Viktor & Rolf- Hollanda merkezli moda markasıdır. Bugün Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Meyveler, baharatlar, tütün, reçineler, turunçgiller ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli, köpüklü, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- kırmızı meyveler, pembe biber, safran,

Orta- tarçın, kırmızı biber,

Alt- tütün, benzoin.

Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared ( Kızılötesi ) isimli parfümde, kırmızı meyveli- tütünlü baharatlar başlangıçta yer almıştır. Aslında meyvelerden bile baskın olan bir turunçgil aroması vardır ki, o da tatlı ve köpüklü greyfurttur. Kırmızı meyveler ise çilek, kuşburnu, kızılcık ve ahududu olabilir. Bu tatlı- kırmızı orman meyveleri, daha sonra elemi reçinesiyle şekerli bir tatlılığa yönelmiştir. Tatlı, biberli ve sıcak baharatlar tarçın- safran- kırmızı biber troykasıdır. Koku karakteri çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor. Tatlı tütün ve yapay amberle sona gelinmekte. Buradaki yapay ve şekerli tatlılığın benzoin / aselbent reçinesinden ileri geldiğini düşünebiliriz.

Viktor & Rolf- Spicebomb Infrared isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Kısa süreliğine, dışarıya karşı güçlü fark edilirlik yapsa da / yapacakmış gibi dursa da hızlı akışkanlıkla tene yakın kamayı tercih ediyor. Baharatlı, tütünlü, reçineli aromalarından ve ortalardan başlayarak yapay ve şekerli vurgularından dolayı çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor ve fakat tene dengeli dengeli sıkılması gerekiyor. Üç- dört fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Çok sıcakta ve iç mekânda ( ev, ofis ) kullanılması önerilmez. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Akşam saatleri ve soğuk / serin havalar da bir diğer kullanım opsiyonunu oluşturur. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder