7 Haziran 2023 Çarşamba

Bvlgari- Man Terrae Essence EDP / 2021

 















Bvlgari- İtalyan mücevher markasıdır. Bugün Bvlgari- Man Terrae Essence isimli parfümü inceleyeceğim. Turunçgiller, çakmaktaşı, toprak tentürü, baharatlar, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Buruk, biraz tozlu, sabunsu, ferah, yumuşak ve sıcak yapıdadır. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- Calamansi meyvesi, ağaç kavunu,

Orta- vetiver, iris,

Alt- dünyevî notalar, sığla yağı.

Bvlgari- Man Terrae Esence- buruk ve ferah turunçgilleri ( portakal, mandalina ) başlangıca yerleştirmiş. Buna toprak tentürü- topraksı notalar eşlik ediyor. Devamında buruk ve biraz sabunsu hissiyata yol açan çakmaktaşı notası var. Orta katmanda yumuşak aromatik baharatlar, karabiber tandanslıdır. Sıcaklık artıyor. Topraksı vurgular yapan odunsu notalar ( vetiver teması, sedir ağacı ) ve ağaç reçinesi ( laden otu ? ) kapanışı gerçekleştiriyor.

Bvlgari- Man Terrae Essence isimli parfüm, genel hatlarıyla Hermes- Terre D'Hermes isimli parfümün daha aromatik ve yumuşak versiyonudur. Pek tatlılık yok, daha ziyade buruk ve tozlu / yumuşak tonlamalar var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmasının nedeni, EDP konsantrasyonunda olmasında aranmalıdır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Notalar birbiriyle uyumludur ve nota geçişleri başarılıdır. Ferah, enerjik ve doğal aromasıyla beğeniliyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder