2 Temmuz 2023 Pazar

Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme EDT / 2021

 















Issey Miyake- Japon moda markasıdır. Bugün Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme isimli parfümü konuşacağız. Baharatlar, amber, aromatik otlar, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve mineral notalar barındırıyor. Tatlı, sıcak, ferah, soğuk ve yumuşak esintiler sunuyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üst- bergamot, kakule,

Orta- hindistancevizi, nane, lavanta, mineral notalar, güneş notaları,

Alt- sandal ağacı, paçuli.

Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme isimli parfüm, tatlı baharat çeşnisiyle açılmakta : Yumuşak, sıcak ve biberli tarzda kakule, tarçın ve hindistancevizi algıladım. Sonrasında yeşil kokan ferah aromatik otlar ve çiçeksi notalar geliyor. Soğuk nane- lavanta birlikteliğini görüyoruz. Buna mineral notalar katılıyor. Son kısımda tatlılık ve sıcaklık yükselecektir. Odunsu notalar ( sandal ağacı- paçuli ) baskın olmakla, buna amber destek vermiştir.

Issey Miyake- Fusion D'Issey Extreme isimli parfümün baharatları ( özellikle kakule, tarçın ) ve odunsu amber vurguları Costume National Homme isimli parfümü andırıyor. Baharatların, hindistancevizi aroması ve mineral notalarla yumuşatılıp aromatik hale getirilmesi çok güzel bir fikir olmuş. Nane ve lavanta aromalarının enerjisini de beğeniyoruz. Kapanışta tatlılığın yükselmesi de rahatsız etmiyor. Ben, kendi adıma ciddî bir yapaylığa rastlamadım. Bu bakımdan tene özgürce sıkılabilir. günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Kısa süreliğine dışarıya karşı esmek istese de, hemen sakinleşip tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmasının vesilesi, sıcak baharatlı- odunsu yapısıdır. Günümüz modern- tatlı baharatlı parfümler furyasının güzel bir örneğini teşkil ediyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder