17 Aralık 2022 Cumartesi

Parfums de Marly- Percival EDP / 2018

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Percival isimli parfümü yorumlamak niyetindeyiz. Ekşimsi, buruk, tozlu, sabunsu, pudralı, ferah, yumuşak, serin ve yapay esintileri var. Turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, misk, amber ve odunsu notalar bu parfümü biçimlendiriyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- lavanta, mandalina, bergamot, sardunya,

Orta- hedione çiçeği / molekülü ( yapay yasemin ? ), menekşe, kişniş, yasemin, tarçın,

Alt- ambroksan, amber ağacı, köknar balzamı, misk, sedir ağacı.

Prfums de Marly- Percival isimli parfümün başlangıcında ekşimsi, buruk, tozlu ve yeşil kokan lavanta ve turunçgiller ( bergamot, mandalina ) yer alıyor. Devamında sabunsu & pudralı yapıdaki çiçeksi notalar sahne alıyor. Bunlar banyo sabunları gibi kokmakta : Yeşil / bitkisel menekşe ilk sırayı alıyor. Yasemin, sümbül ve kediotu bunu takip ediyor. Gene sabunsu tarzda ve yapay kokan misk- amber ikilisi sonlara doğru hissedilmekte. Kapanışta sedir ağacı merkezli tozlu odunsu notalar var. 

Parfums de Marly- Percival isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla yarım saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü bir kalıcılık performansı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış bulunan ekşimsilikten sabunsuluğa kadar değişen koku formları ve sondaki yapaylık vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat parfümün tene dengeli dozajlanması şartı meydana gelmiştir. Yeşil ve ferah kokan lavanta ve menekşe en beğendiğimiz bölüm oldu. Nota geçişleri de başarılıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder