24 Eylül 2020 Perşembe

Tiziana Terenzi- Andromeda Extrait de Parfum / 2015























Tiziana Terenzi- Andromeda isimli parfümün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm markasıdır. Bugün, daha ziyade kadın kullanımına yakın olan, Tiziana Terenzi- Andromeda isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, hafif sabunsu ve enerjik hissiyat vermektedir. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve sütlü aromalar gibi koku bileşenlerine sahiptir. Oryantal- çiçeksi kategoride gösterilmekte.

Üst- bergamot, çimensi notalar, ylang ylang, sucul yasemin,

Orta- zambak, menekşe yaprağı, gül, armut çiçeği, beyaz kediotu, şeftali.

Alt- hindistancevizi, amber, vanilya, kaşmir ağacı, abanoz ahşabı, tonka fasülyesi, şeker.

Tiziana Terenzi- Andromeda isimli parfüm, ferah kremsi meyvelerle ( şeftali, armut ) başlamakta. Bunu yeşil- bitkisel kokan çiçekler ( tematik menekşe, iris ) takip ediyor. Tatlı gül aroması da, çiçeksi notalara destek vermekte. Şekerli vanilya ve hindistancevizi sütü gibi aromalarla kapanışa gelinmekte.

Tiziana Terenzi- Andromeda- yavaş akışkanlıkla tene yakın durmakta. Tene oturunca önce hindistancevizi sütü, sonra da yeşil kokan menekşe baskınlaşıyor. Devamında vanilyalı beyaz çiçekler ( kremsi yasemin ) kendini gösterecektir. Böylece genel gidişatı belirleyen aromaların yanında, bir de parfümün tene yerleşmesi sonrası farklılaşan koku biçimlerinden söz etmemiz gerekecektir.

Tiziana Terenzi- Andromeda isimli parfümün sonlarına doğru görülen şekerli tatlılık rahatsız etmiyor. Bu anlamda tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı etkili ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmaktadır. Aromalar dengeli ve uyumlu verilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder