21 Eylül 2020 Pazartesi

Trussardi- Donna Trussardi EDP / 1994



















Trussardi Donna Trussardi parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Trussardi- İtalyan aksesuar ve moda firmasıdır. Trussardi- Donna Trussardi ismi verilen parfümle ilgili bazı notlarımızı yazıya geçiriyoruz.

Trussardi- Donna Trussardi- tozlu, buruk, ekşimsi pudralı sıcak ve bir miktar hayvansal esintiler sunuyor. Çiçek, aromatik bitki turunçgil, odunsu notalar, misk ve vanilya gibi genel nüanslarla şekilleniyor. Çiçeksi grupta gösteriliyor. Ancak odunsu- şipre kategorisine daha yakındır.

Üst- aldehitler, kişniş, zencefil, mandalina, defne, sümbül, adaçayı, bergamot,

Orta- karanfil, sümbülteber, iris kökü, yasemin, ylang ylang, zambak, gül,

Alt- laden otu, amber, paçuli, misk, benzoin, vanilya, sedir ağacı, sığla yağı.

Trussardi- Donna Trussardi- koku grupları açısından ele alınacaktır...

Şipremsi turunçgiller ve aromatik otlar= Parfümün başlangıcı böyledir. Ekşimsi ve buruk turunçgiller ve tozlu aromatik otlar & yeşil çiçekler açılışı yapmakta. Turunçgil olarak bergamot önemlidir. Adaçayı, fesleğen ve defne gibi bitkiler baskındır. Portakal çiçeği ve karanfil gibi nispeten ferah çiçekler hissedilmekte. Aromatik otlar ve yeşil kokan çiçekler, açılışta daha ön plandadır.

Pudralı ve tozlu çiçekler= Orta katmanda, makyaj malzemesi- ruj- fondoten kokuları veren kadınsı çiçekler yoğunluktadır. İris, sümbülteber ve zambak gibi, genelde mor çiçekler egemendir. Yasemin ve ylang ylang gibi, yumuşak ve kremsi çiçekler de hissedilmekte.

Odunsu notalar ve hayvansal misk= Son bölümde hayvansal aromalar yoğun olacaktır. Misk burada önemlidir. Pudralı vanilya da baskındır. Mumsu yapıdaki sandal ağacı, hayvansal miske destek veriyor. Bunun dışındaki odunsu notalar tozlu paçuli tandanslıdır.

Trussardi- Donna Trussardi- neredeyse hiç tatlılık vermiyor. Tozlu, pudralı, ekşimsi ve buruk yapısal düzen gösteriyor. Yalnızca vanilya sınırlı bir tatlılık verebilir. Orta bölümde pudralı çiçekler, sonda da hayvansal kokular bir katman oluşturmuş. Açılışta bitki, çiçek ve turunçgil harmanı mevcuttur. Aromalar kendi içinde genelde uyumlu ve dengelidir.

Kapanış bölümünde hayvansal misk, vanilya ve paçuli gibi notalar genel anlamda baskındır.

Trussardi- Donna Trussardi- tene dengeli uygulanmalıdır. Yoğun, güçlü ve hayvansal aromalar bunu gerektirir. Üç- dört fıs yeter. Akışkanlık yavaştır ve tene oturması iki saati bulur. Fark edilirlik her zaman güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetlice kalmaktadır. İdeal bir sonbahar- kış kokusudur. Akşam saatleri ve serin havalar içindir. Açık hava- dışarıda düzenlenen davet ve kokteyllerde ve gece gezmelerinde kullanabilirsiniz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder