27 Aralık 2016 Salı

Penhaligon's- Levantium EDT / 2014



























Penhaligon's- İngiliz parfüm markasıdır. Penhaligon's- Levantium isimli parfümü kısaca değerlendireceğiz.

Tatlı, yumuşak, kremsi ve sabunsu kokular veriyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Aromatik otlar, erkeksi çiçekler ve odunsu notalar basındır. Hafif turunçgil vurgusuyla, açılışta limon kolonyası esintileri verir. Zaten fark edilirlik ve kalıcılık değerleri, kaliteli ve ferah bir limon kolonyasını hatırlatır. Oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor. Ama bence odunsu- çiçeksi / misk veya aromatik- odunsu grubuna dahil edilebilir.

Penhaligon's- Levantium- 16. yüzyılda, İngiltere' nin denizaşırı ticaretinde önemli rol oynayan levantenlerin, ticaret mallarını Londra limanındaki depolarda stoklamaları olgusuna ithafen, üretilmiş bir parfümdür.

Üst- bergamot, artemisia, safran, pelinotu,

Orta- gül, yasemin, menekşe, karanfil, kakule, ylang ylang, şeftali,

Alt- amber, mür yağı, gayakum odunu, sandal odunu, sedir odunu, öd ağacı, paçuli, misk, maltol, vanilya.

Penhaligon's- Levantium- açılışta ve genel anlamda Guerlain Vetiver / Carven Vetiver parfümlerinden izlenimler veriyor. Bence bu kokuda vetiver teması önemlidir...

Penhaligon's- Levantium- bütüm koku formlarıyla canlı, enerjik, doğal ve kaliteli esintiler sunuyor. Özellikle açılışta ferah limon kolonyası efektli yumuşak aromatik otlar ve yeşil yapraklar, insan zihni ve bedeni üzerindr afrodizyak etkisi yapıyor. Başlangıç mükemmel olmuş. Portakal çiçeği, pelinotu ve okaliptüs olabilir.

Devamında tatlı ve çimensi vetiver teması ile beraber erkeksi çiçekler gelmekte. Lavanta, karanfil ve sardunyayı tahmin ediyoruz. Bu arada, vetiver- baharatlı vetiver formuna dönüyor. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor ve güzel kokuyor. Bu orta bölümde, Guerlain- Vetiver esintileri yoğunlaşmıştır.

Tenimde yarım saat bekledikten sonra, sabunsu ve yumuşak çiçekler sahne aldı. Yasemin, menekşe ve leylak olabilir. Kapanışta yumuşak odunsu notalar ve misk egemen olmuştur. Sedir ağacı, vetiver ve paçuli sayılabilir. Sedir ağacı kremsi tondadır. Paçuli tozludur. Vetiver gene etkindir. Vanilya ile tatlılık yükselir...

Penhaligon's- Levantium- günlük kullanıma, sosyal ortamlara, ilkbahar- yaz sezonuna uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Tene yakın durmayı tercih eder. Koleksiyonunuzda bulunması gereken değerli bir parfümdür. Aromaları terapi etkisiyle rahatlatıyor, olumlu ve iyimser duygular veriyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder