21 Aralık 2016 Çarşamba

Giorgio Armani- Eau d'Arômes EDT / 2014


 


























İtalyan moda markası Giorgio Armani' nin, yeni çıkan parfümü Giorgio Armani- Eau d'Arômes' i yorumlayacağım.

Aromatik baharatlar, turunçgiller, odunsu notalar ile sıcak ve dengeli bir tatlılık vermektedir. Odunsu- baharatlı kategorisinde değerlendirilmektedir.

Üst= Bergamot, mandalina;

Orta= Zencefil, paçuli;

Alt= Vetiver, kakule, adaçayı.

Hemen söyleyelim= Bu parfüm, açılıştan sonlara değin markanın klasik Eau Pour Homme parfümüne; ortalardan itibaren de Armani- Code Sport parfümüne benzemektedir...

Canlı, dinamik ve asitli turunçgil harmanıyla açılıyor. Bergamot burada daha baskındır.

Turunçgillere sonra, aromatik yumuşak baharatlar katılıyor ve parfüm daha da tatlanıyor. Zencefil merkezli tatlı baharatlar çok lüks ve sofistike hissiyat vermekte.

Devamında, bu yumuşak- tatlı baharatlar, odunsu- tatlı baharat biçimine evrilmektedir. Vetiver ve paçuli çok net ve temiz alınıyor ve kalite hissi yükseliyor. Ayrıca burada ilginç bir şekilde sabunsu nüanslar algılanıyor. Galiba adaçayı- odunsu notalar buna sebep olmaktadır.

Parfüm, baharatlı odunsu rayihalarla sonlanıyor ve kapanışı yapıyor. Kapanışta paçuli daha etkin odunsu notadır.

Genelde tatlılık mevcuttur. Notalar dengeli, akışkan ve rafinedir.

Aslına bakılırsa, bütün bileşenler aromatik tarzın etkisi altında bulunuyor.

Parfümün tene oturması ve yerleşmesi çok hızlı oluyor. Baharat ve odunlar ile kuruma başlıyor.

Odunsu tonlar, daha ziyade kuru ve tozlu etkiler yapmakta. Baharatlar ise, parfüme yumuşak ve tatlı vurgular kazandırmakta.

Koku düzlemi= Asitli turunçgiller, aromatik tatlı baharatlar, odunsu/ sabunsu rayihalar. Bir ekleme yaparsak, sonda buna baharatlı odunsu notalar katılıyor.

Derinlik ve konfor noktası= Zencefil, paçuli, kakule aromaları. Aromatik baharatlar ve odunlar, kalite, kalıcılık ve güzellik unsurlarını bize sunmaktadır.

Tenimde kalıcılığı bir güne çok yaklaştı. Fark edilirlik değerleri de başarılıdır. Özellikle, asitli narenciye ve baharatlar çizgisinde bir iç içe geçmeden, kaynaşmadan bahsedilecekse, fark edilirlik gayet uzun sürmektedir.

Bence, dozaj konusunda sorun olmaz. Zaten aromatik notalar baskındır ve ferah ve enerjik etkiler belirgindir.

Elbette, ilk önce yaz sezonu kokusu olduğunda hemfikir bulunacağız. Ne var ki, aromatik tatlı baharat ve çok güzel odunsu nüanslar ile sonbahar- kış kullanımına yönelik opsiyonu da olabilir.

Böylece günlük kullanıma uygun; her ortam ve faaliyet için ideal bir parfümle karşı karşıya bulunduğumuzu söyleyebiliriz. Akdeniz insanının genel beğenisine de hitap edeceği kuşkusuzdur...

Koku- 5 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder