7 Aralık 2016 Çarşamba

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette EDT / 2014




Ermenegildo Zegna- İtalyan moda firmasıdır. Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette isimli parfüm, bugünkü konumuzu oluşturuyor.

Peruvian Ambrette= Perulu Ambrette.

Ambrette= Misk- ebegümeci.

Bitki, çiçek, misk, amber, baharatlı tonlar ve ağaç / odun kokuları yayan bu parfüm, Peru' nun Amazon ormanlarından esinlenmiş. Sıcak, tozlu ve koyu rayihaları var. Odunsu- aromatik grupta yer alması düşünülmüş.

Bergamot, misk, mandalina yağı, gayakum ağacı, karabiber, iris, süet ve kaşmir ağacı gibi aromalar barındırmakta.

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette- biraz karmaşık bir açılış yapmış= Hayvansal bir misk, yağlı deri notası ve tozlu odunsu bazlar açılışta egemendir. Algıları zorlayan kirli bir başlangıç olmuş. Tene hemen oturuyor ve karanlık / koyu ağaçsı notalarla devam ediyor. Sonrasında miskli baharatlar, pudralı tozlu çiçekler sahne alıyor. Karabiber- iris- orkide karışımı var. Parfüm daha yoğun ve sıcak hale geliyor. Son bölümde kuru öd ağacı, tütsülü amber, vanilya ve çok az yumuşak çiçekli notalar var...

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette, tatlılık oranı gayet az olmuş bir parfümdür. Notalarda ise, bazen uyumsuzluk var. Hayvansal notalar, deri ve pudralı çiçekler zorlama olmuş. Vanilya ve tütsülü amber yumuşak verilmiş. Parfümü odunsu notalar domine etmekte. Bu odunsu bazlar, ilerleyen aşamada baharatlarla birleşiyor. Burada güzel bir kaynaşma var. Yalnız bu noktada, parfüm ağırkanlı hale geliyor. Kolay akışkanlık vermiyor.

Ermenegildo Zegna- Peruvian Ambrette- tene dengeli uygulanması gereken bir kokudur. Hayvansal misk, deri, öd ağacı ve yoğun baharatlara dikkat edilmelidir. Dengeli sıkılırsa, günlük kullanıma uyar. Kalıcılığı kaliteli bir kolonya kadar oldu. Yağlı ve çabuk terleyen tende, baharat ve odun nüansları daha baskın olur. Fark edilirliği biraz sönük kalıyor. Sahibine dönük ve tene yakın fark edilirlik veren yapıdadır. Sonbahar- kış dönemi, akşam vakti ve soğuk havalarda kullanılır. Davet, kokteyl ve gece gezmesi için idealdir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder