24 Aralık 2016 Cumartesi

Giorgio Armani- Code Ice EDT / 2014



























Giorgio Armani, ünlü İtalyan moda firmasıdır. Giorgio Armani Code Ice ( Buz ) ise, markanın yeni kokularındandır. Aromatik- odunsu grupta yer alması uygun görülmüş. Yumuşak baharat, narenciye, odunsu bazlar ve aromatik otlarla koku karakteri belirleniyor. Genel koku itibariyle Giorgio Armani Code Sport' un güncellenmiş versiyonu gibi duruyor.

Üstte limon, zencefil, nane, ortada sardunya, lavanta ve alt notada odunsu notalara yer verilmiş.

Zaten açılışı da buz- metal efekti verilmiş ferah ve keskin nane- limonla gerçekleşiyor. Canlı, temiz ve pürüzsüz olan bu açılışı beğendim. Gayet soğuk- serin denilebilecek bir başlangıç vardır.

Nane- limon aromalı keskin baharatlarla tene oturma başlar= Burada çok net bir tatlı- biberli zencefil algılanmakta. Parfüm ısınıyor ve iyice kalıcı ve fark edilir oluyor. Asitli ve metalik mandalina ve greyfurt belirginleşiyor. Turunçgilli baharatlar şekline giren ( zencefil ve mandalina ) gayet güzel, hoş ve beğenilen bir yorumdur. Giorgio Armani Code Ice, bu noktada ilginç bir biçimde oryantal tarza yönelir.

Aromatik otlar ve tatlı lavanta ise, parfümün, Giorgio Armani Code Sport' tan ayrılan yönüdür. Aromatik- otsu biçimler baharatlardan sonra ve baharatların arasında hissediliyor. Kapanış bölümü vetiver, tozlu paçuli ve yumuşak miskten meydana gelmiştir. Kapanışı odunsu bazlar yapar.

Dengeli bir tatlılık, uyumlu notalar ve kaliteli bir kolonya hissi var. Baharatlarla tene yerleşir ve güzel kokar. Rahatsız edici bir yapaylığa denk gelmedim. İlkbahar- yaz dönemine uyar. Günlük kullanım içindir. Pek öyle bir tazeleme de gerektirmez. Bir kolonya için gayet yüksek kalıcılığı var. Özellikle benim tenimde baharatlar ile sıcak ve vurucu bir hale geldi. Kokusu genelde düz çizgide gider. Ama sıkıcı ve tekdüze olmaz. Günlük kullanımda her sosyal ortamda ve özgürce dozaj verilerek, tene uygulanır. Genel beğeniye yöneliktir.

Giorgio Armani Code Ice, açılışta buz- metal efekti verilen nane- limon ile, teniniz kış mevsimindeki gibi üşütüyor. Devamında tatlı- biberli zencefil ile kavurucu yaz sıcağı gibi teninize oturuyor. İlk anda zaten buzlu nane ile dışarıya karşı fark edilir yönü var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder