9 Aralık 2016 Cuma

Amouage- Journey Man EDP / 2014


























Amouage, Arap niş parfüm markasıdır ve Umman kraliyet ailesi tarafından kurulmuştur.

Amouage Journey Man... Journey kelimesi Yolculuk anlamına geliyor.

Amouage Journey Man hakkında bazı notlar aldım.

Odunsu- baharatlı sınıfta gösteriliyor. Koku karakteri itibariyle Arap- Doğulu esintiler vermekte.

Aromatik ot, baharat, bir miktar narenciye, odun, reçine ve tütsü gibi nüansları var.

Yoğun, güçlü, kalıcı, sıcak, yumuşak rayihaları var.

Üst= Sichuan biberi, kakule, bergamot, portakal çiçeği;

Orta= Ardıç meyvesi, tütsü, tütün, yaprağı;

Alt= Tonka fasülyesi, deri, cypriol yağı, misk.

Amouage Journey Man isimli parfüm, bir harman ve sentezle açılmaktadır= Keskin reçineli baharatlar, çam kozalağı ve aromatik narenciye esintileri... Bu rayihaların hepsi birden, saldırgan bir şekilde burnuma hücum etti. Bana olumlu ve iyimser duygular aşılayan, yüksek kaliteli ve kompleks bir başlangıç oldu. İlerleyen aşamada çam iğnelerine yumuşak bir tütsü ve tütün katılmakta. Bu sırada baharatlar daha yumuşak, ama biberli tonlamalara tahvil eden bir yapı gösteriyor. Kırmızı biber ve kakule var. Aslında parfüm çok değişmeden, düz çizgide ilerliyor. Ne ki, bu durum sıkıcı ve tekdüze değil. Bir harman ve toparlanma olduğu anlaşılıyor. Son bölümde ise tatlılık artmakta= Sanıyorum, vanilya, tonka fasülyesi, tütsü ve misk notaları bunda etkilidir. Devamında çam reçinesi tekrar kendini hatırlatıyor, vetiver ve tütsü vurgularıyla kapanış gerçekleşiyor.

Amouage Journey Man, bize gayet kısa ve net mesajlar veriyor... Bir kere, notalar harman halinde- tek parça olarak algılanmaya müsaittir. Bu da derli toplu bir yapısal düzen ve koku biçimi demektir. Açılıştaki o saldırgan ve yırtıcı keskin baharatlar hariç, burnunuzu yoracak bir tarafı yok. Sonra zaten aromalar dümdüz gider ve pek sürpriz yapmaz. Baharat, reçine, tütsü... Diğerleri yardımcı elemandır ve arada bir görünüp kaybolur.

Koku düzlemi= Reçineli baharatlar, çam kozalağı ve turunçgiller, tütün, tonka fasülyesi, tütsü, vetiver ve çam reçinesi biçiminde sıralanmaktadır. Akışkan, dengeli ve uyumlu olmayı büyük ölçüde başaran notalar var. Sonlarda, bir miktar şekerli tatlılık varsa da, rahatsız edici değil.

Derinlik ve konfor noktası= Reçineli- tatlı baharatlar, çam esintileri, tütsü ve vetiver çizgisini takip etmektedir. Baharatlardan kırmızı biber ve zencefil rayihaları olarak bahsedebiliriz. Ferah ve aromatik çam iğnelerine, sonda çimensi ve otsu bir vetiver katılıyor. Esasında bu saydığımız aromalar kalıcı, kaliteli ve güzel bir yoruma meydan veriyor.

Kapanış kısmı hariç, genelde dengeli bir tatlılık var. Başlangıçtaki hafif turunçgil ve sonra tütsü ve vetiver daha yumuşak bir koku karakterine yön veriyor. Sonbahar- kış dönemi için uygun olduğunu düşünebiliriz. Serin yaz akşamlarında da iyi bir seçenek olur. Biberli tonlamalardan dolayı, gene de dengeli sıkılmalıdır. Tende bir güne yakın kalıcıdır. İlk anda saldırgan bir fark edilirliği var. Sonra tene yakın kalır ve giderek yumuşar. Tene tütsü, vetiver, hafif baharat ve reçineli vurgularla yerleşir ve kurur. Kapalı alanlarda dozajına dikkat etmek gereklidir. Açık hava partileri, davetler ve kokteyller için uygundur. Soğuk havalar, serin bir öğleden sonrası ve akşam vakitlerinde tene uygulanabilir.

Amouage Journey Man, biberli- baharatlı tonlamalar, çam iğneleri ve tütsüler ile Doğulu/ Asyalı ve modern Arap kültür dairesi içindedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder