19 Kasım 2016 Cumartesi

Comme des Garcons- Wonderoud EDP / 2014




 


Japon niş parfüm markası Comme des Garcons, öd ağacı temalı yeni bir parfüm çıkarmış : Bugün Comme des Garcons Wonderoud parfümünü değerlendireceğiz. Tarz olarak Comme des Garcons Wonderwood' a çok benzemekle birlikte, onun öd ağacı vurgulu versiyonu diyebiliriz. Kokusu, çok küçük nüanslar dışında, Wonderwood' dan pek farklı olmamış.

Wonderoud- Harika öd / ağacı.

Comme des Garcons Wonderoud, baharat, odun, ağaçsı bazlar ve öd ağacı notaları üzerinde yükselmektedir. Sıcak, sofistike, güçlü ve yeterli bir kalıcılığa meydan veren bir kokudur. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir. Bu parfümdeki öd ağacı sert ve keskin değil; yumuşak, dengeli ve sevimli bir ağaçsı nota olmayı başarmış.

Açıklanan notalarına baktığımızda= Erz ağacı, öd ağacı, paçuli, sandal ağacı, vetiver, gayakum ağacı / ahşabı ve paşmina ( kaşmirden daha kaliteli yün ) bulunuyor. Ben bu notalara daha sonra başka şeyler de ekleyeceğim.

Comme des Garcons Wonderoud adlı parfümün öneminden bahsedelim= Yumuşak baharat ve öd ağacı merkezli odunsu notaların kontrolünde, kısa, öz ve yalın bir anlatımla günümüzün Modern- Doğulu parfümlerine referans oluşturabilir.

Comme des Garcons Wonderoud hakkında kısa bir değerlendirme yapacağız.

Bu parfümün açılışı ve genel gidişatı Comme Des Garcons Wonderwood' dan esintiler taşıyor. İlk anda biberli baharatlı bir tonlamayla karşılaştım. Yoğun, sıcak ve vurucu bir baharat tandansı var= Tatlı ve yumuşak baharatlar algıladım. Karabiber, yenibahar, kimyon, kakule, pembe biber biçiminde tahmin ettiğim sofistike baharatlar Comme Des Garcons Wonderwood' u aklıma getirdi. Hemen sonrasında buna öd ağacı teması ve ahşapsı tonlar ekleniyor ve baştan sona bu temayla gidiyor. Devamında aromatik otlar algıladım= Belki adaçayı, selvi ağacı vardır. Bununla eş zamanlı olarak reçine ( ardıç meyvesi olabilir ), tütsü ve odunsu notalar da bulunuyor. Paçuli, vetiver, sedir ağacı, yumuşak ve kremsi sandal ağacı olabilir. Kapanış odunsu- tütsümsü notaların egemenliğindedir. Buna yumuşak bir amber de katılabilir.

Comme des Garcons Wonderoud tam bir soğuk hava parfümü gibi davranmakta. Sonbahar- kış döneminde kaşmir battaniye gibi teninizi ısıtacaktır. Tende çok konforlu bir sıcaklık bırakıyor. Kalıcı ve kuvvetli bir odun- ağaç vurgusu var. Olumlu ve iyimser duygular uyandırıyor. Sizi stres ve gerginlikten uzaklaştırıyor. Egzotik baharat, ağaç ve ahşap kokuları bir terapi etkisi yaratıyor. Sükûnet ve güvenlik duyguları veriyor.

Koku düzleminde yumuşak baharatlar, öd ağacı teması, otsu rayihalar, reçineler, tütsüler ve odunsu notalar var. Notalar dengeli ve uyumlu görünüyor. Dengeli bir tatlılık mevcuttur. İlk andaki yoğun baharatlara tahammül edilirse, sonra çok güzel sürprizler var.

Derinlik ve konfor noktasında karabiber- pembe biber tonlamaları, öd ağacı/ ahşapsı notalar, tütsü ve odunsu notalar var. Bu çizgi lüksün, kalitenin ve güzelliğin simgesi olarak çok beğenimizi kazandı. Kalıcılık ve fark edilirlik nüanslarına da önemli katkılar yapmakta.

Genelde çok basit ve sade koku anlayışı bulunmakta. Notalar harmanlanmış biçimde algılanıyor. Koku karakteri pek değişmiyor. Kalıcılığı tenimde başarılı oldu. Bir güne yakın, hafif esintiler var. İlk anda da bana ve dışarıya karşı güçlü bir fark edilirlik gösterdi. Devamında baharat, tütsü ve odunsu bazlarla tenime hemen yerleşti.

Dengeli sıkmak kaydıyla, rahatça günlük yaşamda yer alabilir. Sabah kullanılmamalıdır. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde davet, kokteyl ve yemekli toplantılarda değerlendirilebilir. Yumuşak öd ağacı ve ahşap vurguları beğeni ve övgü almanıza yol açabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder