23 Aralık 2016 Cuma

Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfum / 2014

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfüm isimli bayan parfümünü konu seçtim. Turunçgiller, çiçeksi notalar, meyveler, misk ve vanilya içeriklerine sahiptir. Ekşimsi, buruk, ferah, yumuşak, metalik, pudralı, kremsi, sıcak ve yapay esintileri var. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir. 

Üst- limon, bergamot, mandalina,

Orta- portakal çiçeği, yasemin,

Alt- Hint vanilyası, Tahiti vanilyası, beyaz misk.

Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcında yer alan turunçgiller ve meyveler buruk ve metalik ve ekşimsi kokuyor. Limon, bergamot, mandalina, şeftali ve kuş üzümü var. Turunçgiller daha baskındır. Orta katmanı tamamen çiçeksi notalar doldurmaktadır. Kremsi çiçeklerden yasemin, frezya ve osmanthus sayılabilir. Sonrasında turunçgilli çiçeksi notalar geliyor. Neroli, portakal çiçeği ve limon mine çiçeği olmalıdır. Kapanışa geçmeden önce de pudralı çiçeksi notalar görüyoruz. İris, sümbül ve mimoza tahmin ettim. Kremsi tonlamalar yapan vanilya ve misk ikilisiyle sona gelinmiştir.

Guerlain- Shalimar Souffle de Parfum Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de büyük ölçüde tene yakın durmasıyla belirleniyor. Yalnızca, tene yerleştikten iki saat sonra dışarıya karşı sınırlı bir fark edilirliği ve esmesi var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden itibaren etkili olan yüksek kremsilik, pudralılık ve bundan kaynaklı yapaylık ve sıcaklık vesilesiyle kalıcılık artmışsa da bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Eğer tene dengeli dozaj verilirse günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyabilir. Ancak, en iyisi kremsi ve pudralı çiçekler ve kremsi vanilya- misk aromalarındaki yapaylığa dikkat edilerek kullanılmasıdır. Bu takdirde sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olarak değerlendirilmeye daha uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder