1 Kasım 2015 Pazar

Robert Piguet- Casbah EDP / 2012




























Robert Piguet- Fransız parfüm markasıdır. Robert Piguet- Casbah isimli parfüm değerlendirilecektir.

Robert Piguet- Casbah- tozlu, tatlı ve yumuşak esintiler sunuyor. Dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar veriyor.

Bu parfümün koku nüanslarını aşağıda gösteriyoruz. Buna göre yorumlayacağız.

* Aromatik ot ve baharat kokuları.

* Çiçek kokuları.

* Odunsu notalar ve tütsü kokuları.

Ara nüanslarda deri, misk, bir miktar reçine vardır ve bunlar genel gidişat içinde yardımcı elemanlardır.

Robert Piguet- Casbah- oryantal- baharatlı kategorisine dahil edilmiş. Karabiber, muskat, yeşil notalar, melek otu, iris, tütün yaprakları, sedir ağacı, dumanlı çiçekler, tütsü ve vetiver notaları gösterilmiş.

Robert Piguet- Casbah, bence her mevsime, günlük kullanıma, genel beğeniye ve sosyal ortamlara uyar. Rafine ve akışkan aromaları bulunur. Bütün notalar temiz, net ve yüksek kaliteli hissiyat vermektedir.

Aromatik ot ve baharat kokuları= Robert Piguet Casbah, bu aromalarla başlangıç yapmakta. Yeşil bitkisel bir açılıoış yapıyor ve bunun paralelinde, karabiber tandanslı yumuşak baharatlar bu açılışı pekiştiriyor. Sucul- yeşil yapraklar ve yabanî otlar ve sıcak biberli baharatlar son derece ferah ve modern esintiler yapmakta. Açılışta bitkiler, otlar, yapraklar ( adaçayı okaliptüs ? ), sucul etkiler daha baskındır. Aromatik- tütsülü karabiber ve biberli notalar ise geri planda kalır. Açılışta tatlımsı ve yumuşak rayihalar daha balirgin olmuş.

Çiçek kokuları= Bunlar erkeksi çiçeklerdir. İris, menekşe ve karanfil olarak öngörülebilir. Ayrıca bu kısımda tütün, duman ve deri efektleri de vardır. Gene ot, bitki, yaprak kokuları alınmakla birlikte, burada tütün ve çiçek aromaları baskınlaşmış gibidir. Tozlu ve topraksı bir hava sezilir.

Odunsu notalar ve tütsü kokuları= Son bölüme girilirken, yabanî otlar şöyle bir kendini gösteriyor. Sonra hemen tütsü, vetiver, paçuli ve sedir ağacı sahne alıyor. Bunlardan sedir ağacı ve paçuli, kapanışı domine edecektir. Vetiver ise, meşe yosunu, tütsü ve reçineler arasına karışmıştır. Tozlu ve topraksı paçuli ve sedir ağacı. Köksü, çimensi ve yumuşak vetiver. Kapanış böyle özetleniyor. Sonlarda bir miktar odunsu- reçineli ve yumuşak misk hissiyat vardır.

Robert Piget- Casbah- nota katmanları arasında hızlı ve sorunsuz geçiş yapıyor. Ya da şöyle diyelim... Açılış notalarının işi bitince, hemen orta bölüme geçiliyor. Orta katmandaki aromalar görevlerini yapınca da, hemen alt notalara geçiliyor. Böylece nota katmanları üst üste biniyor. Ama mesela açılıştaki karabiberi ve sondaki tütsüyü burnumuz aynı anda algılayabiliyor.

Koku düzlemi aromatik otlar, baharatlar, çiçekler, odunsu notalar ve tütsü olarak biçimlenmiş. Enerjik, dinamik ve pozitif aromalar görülür. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşir ve güzel kokar. Terapi etkisi veren, zihni dinlendiren, rahatlatan aromalar takdir edilir. Meditasyon ve ibadet gibi faaliyetlerde kullanılabilir.

Derinlik ve konfor noktası tütsü, adaçayı, okaliptüs, karabiber, menekşe, vetiver ve sedir ağacı olarak biçimleniyor. En çok beğendiğimiz notalara sırasıyla değindik. Bu aromalar güzel, kalıcı ve kaliteli etkiler yapıyor. Ayrıca bitkilerin sucul hissiyat vermesi da parfümün kokusunu her daim yumuşatmaktadır.

Robert Piguet- Casbah, yağlı ve çabuk terleyen beyaz tende iki günü bulan bir kalıcılığa sahiptir. Fark edilirlik, dışarıya karşı ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve tene yakın kalır. Tene bol miktarda dozajlanabilir, rahatsız etmez.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Krndinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder