3 Kasım 2015 Salı

Clive Christian- V For Men EDP / 2012




























Clive Christian, İngiltere kraliyet ailesinin parfüm tedarikçisidir. Bu markanın Clive Christian- V For Men isimli kokusu; Arap- Doğu esintileri taşıyan, ama bir yandan da modern tatlı baharat nüanslarıyla günümüze de gönderme yapan ilginç bir karakterdedir.

Grubu oryantal- odunsu olarak açıklanıyor. Aromatik notalar, odunlar, baharatlar ve dumanlı rayihalar parfümü şekillendirmekte.

Notaları da şöyle= Elemi reçinesi, turunçgiller, karabiber, pembe biber, muskat, iris çiçeği, ambergis, buhur, sedir ağacı, vetiver, öd ağacı, vanilya.

Lüks ve gösterişli bir tatlımsılık geneli domine eder. Açılışı keskin ve güçlü biberlerle olur. Biberlerin gerisinde bir miktar reçine var. Sonra lüks- modern tatlı baharatlar gelir. Kapanışa doğru amber / tütsü, odunsu notalar ( sedir ağacı, vetiver ) ve özellikle öd ağacı belirginleşir. Reçineler ise bu notalara karışır.

Genel değerlendirme böyle olmakla beraber, biraz ayrıntılara inmek lüzumu vardır...

* Parfümün Arap tarzı söz konusu olduğunda; ortalardan başlayıp kapanışa değin devam eden amber, tütsüler, kuru ve keskin öd ağacı akla gelir. Buradaki amber yumuşak ve kremsi kullanılmış. Tütsü ise öd notasıyla karışmış biçimde görülüyor.

* Doğu esintileri denince, tabiî ki, tatlı baharatlar düşünülecektir. Bunun yanında, Arap tarzının nota dizilimi Doğulu etkilere de yol vermektedir. Keza amber ve tütsü bile, bu baharatların içinde ''baharat'' gibi hissedilir.

* Bir de Modern tarzı unutmayalım... Şu çizgi, bence modern biçimlenmeye gitmektedir= Karabiber- pembe biber- muskat. Bu yorumu, mesela Comme des Garcons' larda da görmek mümkündür.


Öd ağacı kaynaklı bir acımsılık var. Notalarda dengesizlik, aşırılık yok. Düzgün ve yumuşak bir harman var. Bununla beraber yapaylık yok. Yalnız, ortalarda şekerli yapıya evrilen bir tatlılık var. Bu durum beni rahatsız etmedi.

Koku düzlemi= Biber, baharat, amber/ tütsü, odunsu notalar, öd ağacı, reçine. Notalar katman halindedir. Genel hissiyat da böyle algılanır. Tene oturunca, daha da güzelleşmekte.

Derinlik ve konfor çizgisi= Baharatlar- amber/ tütsü- öd ağacı. Bunların hepsi zaten lüks ve tatlı esintiler veriyor. Biber ve baharat burada aynı şeydir. Bütün kalite, kalıcılık ve güzellik unsurları burada toplanır. Tene iki saat içinde yerleşir. Ve amber- tütsü- öd çizgisinde kokmaya başlar.

Sonbahar- kışa yönelik kullanımı var. Dengeli sıkıldığı takdirde ilkbahar ve yaz akşamları için fazladan bir opsiyon sağlamakta. Tende kalıcılığı güçlüdür= Bende bir gün oldu. Tene yakın durur, hafifçe eser. Fark edilir bir yapısı da var.

Tazeleme gerektirmez. Daha ziyade, koleksiyonluk bir kokudur. Ne var ki, akşam davetlerinde, kokteyllerinde kullanılabilir.

Arap, Doğu ve Modern tarzlarını harmanlayan pek bir parfüme rastlamadım. Bu yönüyle ilginç ve egzotik bir deneyim olacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder