11 Kasım 2015 Çarşamba

Tatlı Baharatlı ve Meyveli Bir Parfüm : Narciso Rodriguez- Narciso RodrigueZ For Him Eau De Parfum Intense / 2012



























tatlı baharatlı- meyveli parfüm


Narciso Rodriguez kimdir ?

ABD' li moda tasarımcısı Narciso Rodriguez, kendi adını taşıyan moda şirketi kurmuş. Parsons School 'da tasarım eğitimi almış. Donna Karan, Calvin Klein ve 1995 yılında Cerruti' de tasarım direktörü olarak çalışmış. İlk koleksiyonunu yaptığı 1997 yılında ABD Moda Tasarımcıları Konseyi' nden En İyi Yeni Tasarımcı ödülü almış.

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him Eau De Parfum Intense parfümünü yorumlar mısınız ?

Çiçeksi- odunsu baharatlı gruba giriyor. Harmanında gösterilen notalar yalnızca misk, iris ve pembe biber olmuş.

Notalar sırayla, net olarak alınmakta. Koku düzlemi ve derinlik ve konfor noktası aynı notaları işaret etmekte. Kremsi, yumuşak, yoğun bir aroması var. Dengeli bir tatlılık da var.

Yumuşak ve tatlı miskle başlıyor. Sonra çiçeksi ve meyvemsi notalarla sürüyor. Daha sonra da tatlı baharat notalarını ( pembe biber, tarçın, biber ) almaktayız.

İris ve misk, parfümün kalbindeki notalar olarak, çilek / pembe biber karışımı meyvemsi ve tatlı baharatlı rayihalar vermekte. Ben en çok bu kısmı beğendim ve takdir ettim. Koklamaya doyamıyorsunuz.



Tatlı baharat ve meyve ( çilek ) notaları hem parfümün genel karakterini meydana getiriyor, hem de onu bu çizgide niş parfümlerin kalitesine yaklaştırıyor.

Tenden böyle ayrılıyor. Kalıcılık değerleri misk ve tatlı baharat ekseninde yükselmekte. Her mevsime ve mekâna uyum sağlar.

Bu parfümü zihin dünyanızda nereye koyarsınız ?






Tatlı baharatlar ve orman meyveleriyle sevimli, modern bir parfüm olmuş. Anadolu kültürüne yakın nüanslar veriyor. Diyelim ki, öğle yemeğinden sonra çay içtiniz, Hindistan cevizli kurabiye ve çilekli pasta ya da puding yediniz. Anne elinden çıkmış bir keyif... Aynen bu.




Modern esintiler ve Anadolu kültür nüansları düşünüldüğünde, şöyle bir imgelem söz konusu olmaktadır=

Çanakkale' nin Ayvacık ilçesinde bulunan ve bugün bir köy olan Assos- Behramkale' ye bir seyahat yapalım...

Butik otelleri, balıkçı lokantaları, denizi, tarihi, doğası ve arkeolojik kalıntıları ile ünlü şirin bir yerleşim bölgesi olan Behramkale' nin kuruluşu M.Ö 6. yüzyıla kadar inmektedir. Tuzla Çayı ve deniz arasında, volkanik bir tepe üzerine kurulmuştur.




Antik kent ve liman kenti kimliğiyle tanınır. Pers- İran, yerel beylikler, Roma ve Osmanlı devirlerini yaşamıştır.

Akropol, agora, tiyatro gibi eski yerleşim kalıntıları yanında Osmanlı dönemini belgeleyen şehir dokusu ve camileri ile bir kültür mozaiğidir.




Diğer taraftan, Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him ile misk ve baharat tonlamaları açısından benzeşiyor.

Koku - 5 Kalıcılık - 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder