9 Kasım 2015 Pazartesi

Tiziana Terenzi- Gold Rose Oud Extrait de Parfum / 2012



























Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm markasıdır. Tiziana Terenzi- Gold Rose Oud isimli parfümü konu seçtik. Arap kültürüne öykünen bir koku olmuş. Gül ve öd ağacı ana tema olarak seçilmiş. Baharatlar, çiçekler, odunsu notalar ve amber gibi koku nüansları mecuttur. Yumuşak, kremsi ve tozlu rayihaları vardır. Oryantal grupta yer alıyor. Tasarımcısı Paolo Terenzi olarak açıklanmış.

Üst- bergamot, köknar, kum,

Orta- gül, paçuli, karabiber,

Alt- öd ağacı, amber, sandal ağacı, misk, bal.

Parfüm kataloğundaki tanıtım cümlesi= Bir çol kampındaki ateşin çekiciliğini ve gizemini barındıran, tuhaf bir çöl akşamının sıcak ve duygu dolu notaları.

Tiziana Terenzi- Gold Rose Oud- tatlı ve yumuşak gül, keskin öd ağacı, erkeksi çiçekler ve tozlu baharatlar ile Modern Arap tandanslı parfüm tanımına hak kazanmaktadır. İlk anda benim izlenimlerim böyle oldu.

Tiziana Terenzi- Gold Rose Oud- tatlı ve yumuşak gül notasıyla açılmakta. Sonrasında keskin öd ağacı merkezli odunsu notalar geliyor. Paçuli tozlu ve topraksı yapısıyla, odunsu bazların modern olduğunu kanıtlıyor. Orta katmana doğru, erkeksi çiçekleri ve tozlu baharatları görmekteyiz. Bir harman ve sentez denemesi yapılmış. Safran, menekşe ve karabiber olduğunu düşünüyoruz. Son bölümde yumuşak amber, mumsu ve pudralı sandal ağacı hissediliyor. Tatlılık biraz daha artıyor. Vanilya olabilir. Kuru ve keskin öd ağacı alt katmana değin inmektedir. Bu da demektir ki, öd ağacı teması, başlangıçta ve sonda kendini daha çok gösterip etkili oluyor.

Şöyle bir akıl yürütebilir miyiz ? Parfümün isminde Gold- Altın vurgusunu görüyoruz. Bu bence, parfümde tatlılık ve lüks ifade eden gül, amber, sandal ağacı ve vanilya notalarına bir gönderme olabilir.

Tiziana Terenzi- Gold Rose Oud- rafine, temiz ve doğal aromalarıyla beğenilmekte. Akışkanlık yavaştır, tene oturmakta acele etmez. Dengeli tatlılık ve uyumlu notaları vardır. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Sonra sakinleşir ve tensel kokuya dönüşür. Çabuk terleyen yağlı tende, hafif esintilerle iki gün kalmakta. Karabiber, paçuli ve öd ağacı ile tene daha sıkıca yapışıyor. Devamında amber ve vanilya ile tatlanıyor.

Daha ziyade sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Akşam davetleri, kokteyller ve gece gezmelerinde kullanılır. Öd ağacı ve vanilya notaları sıradan insanları rahatsız edebilir. Bu yüzden, sosyal ortamlara girmeden önce dengeli dozaj vermelisiniz.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder