17 Kasım 2015 Salı

Doğulu ve Modern Parfümlerin Sentezi = Tom Ford / makale



ABD moda markası Tom Ford' un, parfüm dünyasında önemli bir yerinin olduğunu söylemeliyiz. Tom Ford Arap/ Doğu etkili ve Modern tarz parfümler üreterek, bu alandaki yeteneğini kabul ettirmiştir. Sadece moda alanında değil, ayrıca parfüm konusunda da takip edilen ve sevilen bir marka olmuştur.

Tom Ford- Doğulu ve Modern tarz parfümleri kaynaştıran ve sentezleyen marka gibi konumlanarak, parfüm endüstrisinde farklı bir konum ediniyor.

Tom Ford' un Doğu tandanslı kokularında reçineler, tütsüler, tütün, baharatlar, kırmızı meyveler, bitkisel notalar görmekteyiz. Bunlar arasında Tom Ford For Men Extreme, Tom Ford For Men, Tom Ford Tobaco Vanille ve Tom Ford Noir sayılabilir. Tom Ford Arabian Wood, geleneksel Arap esanslarını Doğulu nüanslarla kombine etmesi açısından önemlidir. Amber temalı Tom For Amber Absolute ise, odunsu amber biçimleriyle dikkate değer bir parfümdür.

Bu markanın modern- odunsu parfümleri de önemli olmaktadır. Odunsu ve dünyevî aromalar bu parfümlerde baskın notalardır. Örnek vermek daha iyi olur... Tom Ford White Patchouli, paçuli temasını otsu- çiçeksi notalar ve baharatlarla destekliyor. Tom Ford Black Orchid ise, orkide temalıdır ve beyaz çiçek, kakao, meyve ve paçuli- vetiver notalarıyla farklı bir modernizmi temsil eder.

Modern tarz kokuların başka bir grubuna değinelim= Tom Grey Vetyver' deki baharat kullanımı Marc Jacobs Bang Man' den izler taşır. Narenciye- ağaçsı notalar harmanı ise, meşhur Terre D' Hermes' i akla getirir...

Tom Ford- böylece parfüm dünyasında kendine özgü sentezci bir yere sahiptir. Aynı minvalde de herkesin beğenisine uygun kokular üretmekle, günlük yaşam ritüelinden geri kalmaz.

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder