19 Kasım 2015 Perşembe

Iceberg- Eau de Iceberg Amber Men EDT / 2012


 


Iceberg, 1962 yılında kurulan İtalyan spor- moda markasıdır. Bu markanın amber temalı kokusu Iceberg- Eau de Iceberg Amber, bayağı bir övgü almakta. Bu nedenle incelemeyi gerekli gördüm. Oryantal sınıfa sokulmuş ve notaları da amber, reçineler ve odunsu notalar olarak açıklanmış.

Notalar harman halinde- tek parça algılanıyor. Sıcak, yumuşak, reçineli yapısı var. Açılış biraz yapay olmuş= Amber var. Narenciye var. Narenciye esintili amber diyebiliriz. Portakal- mandalina aromalı amber olarak zihnimde yer etti. Sentetik başlangıçtan sonra güzel ve modern bir amber denemesi... Bana hafiften Givenchy- Pi parfümündeki turunçgilli- şekerli vanilyayı anımsattı. Parfüm sonra sıcak ve reçineli bir yapıya evriliyor. Kalite artıyor. Sonra da odunsu nüanslar algılıyorum. Sedir ağacı olabilir. Basit ve düz bir çizgide gitmekte. Ama kalite ve kompleks biçimlenme inkâr edilemez. Sadece başlangıçta sorun var.

İlk önce sonbahar- kışa yönelik olur. Sonra turunçgilli yumuşak amber, yaz akşamlarında çok beğenilecektir. Çok sıcakta sıkılmaz. Serin ve yağmurlu havalara uyar. Davet ve kokteyllerde düşünülebilir. Belli bir fark edilirliği var. Tene yerleşip güzelleşir. Günün üçte ikisinde, tende hafif esintiler yapmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder