31 Mayıs 2020 Pazar

Shiseido- Zen Eau de Parfum For Women / 2007


























Shiseido Zen Eau de Parfum For Women parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Japon kozmetik firması Shiseido' nun bayan parfümlerinden birini konu olarak seçtim= Shiseido Zen Eau de Parfum For Women, odunsu- çiçeksi/ misk grubunda gösterilmekte. Beyaz çiçek, turunçgil, misk, odunsu bazlar, meyveli notalar bu parfümde hissediliyor.

Üst- mavi gül, greyfurt, bergamot, şeftali, ananas,

Orta- frezya, gardenya, elma, sümbül, müge, menekşe, lotus, gül,

Alt- paçuli, sedir ağacı, tütsü, beyaz misk, amber.

Bütün notalar katman halindedir ve iç içe geçmiş olarak algılanır. Dengeli ve lüks bir tatlılık, reçineli vurgular, tozlu ve sabunsu rayihalar harmanlanmıştır ve genel bir akışkanlık içinde sırasıyla etkili olur. Modern, ferah ve taze esintiler yapar.

Açılış tropik meyveler ve narenciye ile olur. Çiçekler sonra gelir. Taze, kremsi, yumuşak ve tatlı bir açılışı var. Beyaz çiçekler var. Bunlar ilk izlenimlerim oldu. Ananas, şeftali ve çilek gibi tropik meyvelerin yanında kan portakalı ve greyfurt gibi keskin ve metalik narenciye esintileri başlangıcı domine etmekte. Devamında gül, yasemin, frezya olarak tahmin ettiğim yumuşak beyaz çiçekleri seçtim. Aynı zamanda da zambak, menekşe gibi nispeten sabunsu, pudralı ve kadifemsi çiçekler var. Tam burada baharat tonları alınıyor. Itırlı baharat- zencefil tazında baharatlar hissedilir. Orta katman genelde pudralı çiçek ve ıtırlı baharat tandansı veriyor. Kapanışa geldiğimizde, tozlu ve topraksı bir paçuli ve sedir ağacı ikilisi fark ediliyor. Kapanışı bu notalar domine ediyor. İkincil önemde tütsü, reçineler ve yumuşak bir misk var.

Tene oturma, pudralı çiçek ve ıtırlı baharatla başlar. Reçineli odunlar ve tütsü ile tamamlanır. Aralarda bitkisel rayihalar buna eşlik eder.

Shiseido Zen For Women, sıcak, egzotik ve kalıcı vurgular yapıyor. Fark edilir yönü de güçlüdür. Yoğun bir tatlılık, ortalarda şekerli hale çevriliyor. Ama rahatsız etmiyor. Genel beğeniye uygundur. Her mevsim ve her sosyal ortamda kullanılır. Sabahleyin dengeli sıkılmalıdır. Serin havalarda beğeni düzeyi yükselerek kullanılacaktır. Tenimde kalıcılığı bir günü buldu. Bu parfüm terapi etkisi sağlar ve kişiyi rahatlatır. Olumlu ve iyimser duygular aşılar.

Koku- 5 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder