28 Mayıs 2020 Perşembe

Soapiro- Opera EDP / 2014



























Sospiro Opera EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Sospiro- İtalyan niş parfüm şirketidir. Şimdi Sospiro- Opera isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, şekerli, yapay, sıcak, tozlu, yumuşak ve ferah esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, amber, odunsu notalar, misk ve deri aromaları belirgindir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- meyveli notalar, gül,

Orta- ylang ylang, ambergis, deri, muskat,

Alt- paçuli, sedir ağacı, vetiver, vanilya, misk.

Sospiro- Opera- tatlı meyveli gül notasıyla açılmış. Karışık meyveler var. Şekerli vanilya bunu takip ediyor. Orta katmanı tamamen odunsu notalar domine edecektir. Önce tozlu verilmiş sedir ağacı ve paçuli peş peşe geliyor. Ardından yeşil kokan çimensi vetiver sahne almaktadır. Son bölümde gene tatlılık var. Yumuşak amber ve tatlı yapay deri notası hissedilmektedir.

Sospiro- Opera isimli parfümün baştan sona tatlılık barındırdığını söylemeliyiz. Tozlu odunsu notalar bu tatlılığı dengelemeye çalışmış. Ancak şekerli vanilya ve yüksek yapaylık barındıran tatlı deri notasından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Bunun dışında nota geçişleri başarılı olmuş. Tozlu odunsu notalar ve elbette yeşil vetiver, parfümün en kaliteli bölümünü meydana getiriyor. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yapışıyor ve iki saat sonra da bütünüyle tene yakın kalıyor. Aromalae katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çabuk terleyen yağlı tende, üç günden fazla kalıcılık yapıyor. Bu performansta, tene zamk gibi yapışan odunsu notaların ( sırasıyla sedir ağacı- paçuli- vetiver ) rolü çok büyüktür. Odunsu notalar çok baskın durumdadır. Tene yerleşme işlemi tamamlandığında ise, daha ziyade sahibine dönük fark edilirliği var. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk havalara uyum sağlayacaktır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Esasen  odunsu notalar- deri- vanilya troykası parfümün genel karakterini yansıtmaktadır. Bu çizgide erkek kullanımına yöneliktir. Tatlı meyveli gül- şekerli vanilya çizgisinde kadın kullanımına izin verir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

2 yorum:

  1. Nasıl sipariş verebilirim. Bulamıyorum hiç bir yerde çok pahalı bulduklarım da

    YanıtlaSil
  2. İyi günler dilerim. Sipariş için : onurr.cetin@gmail.com

    YanıtlaSil