15 Kasım 2015 Pazar

Hermes- Voyage d'Hermes Parfum / 2012

 













Hermes- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Hermes- Voyage d'Hermes Parfum isimli parfümü inceliyoruz. Baharatlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, odunsu notalar ve misk gibi koku içerikleri var. Tatlımsı, sabunsu, buruk, ekşimsi, tozlu, sıcak, yumuşak, ferah esintiler sunuyor. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmiş.

Üst- kakule, limon, baharatlar,

Orta- yeşil çay, yeşil notalar, gül, çiçeksi notalar, hedione çiçeği / hedione molekülü,

Alt- odunsu notalar, misk, amber.

Hermes- Voyage d'Hermes Parfum- buruk ve ekşimsi turunçgilli bir açılış yapmış. Limon, mandalina ve portakal algılanmakta. Biraz da tatlımsı ve köpüklü greyfurt var. Buna tozlu ve ferah aromatik otlar katılıyor. Yeşil çay ve adaçayı hissettim. Çiçeksi notalar ve baharatlar orta katmanı dolduracaktır :

Yoğun ve kesif sabunsu vurgular başlayan ve devamında yeşil kokan ferah çiçeksi notalar var. Gül, kediotu ve sardunya olabilir. Sıkıştan iki saat sonra çiçeklerin üzerine ozonlu notalar geliyor.

Biberli, tozlu ama yumuşak olabilen baharatlar aromatik karabiber, kakule ve biberden oluşuyor. Bunlar daha sonra metalik tonlamalar yapacaktır.

Son bölümde yumuşak odunsu notalar ve misk var. Sedir ağacı gene tozlu ve ferah yapıdadır.

Hermes- Voyage d'Hermes Parfum- kuşkusuz Modern Parfümler / Modern- Odunsu Parfümler sınıfına giriyor. Comme des Garcons, Hermes ( Terre D'Hermes ) ve Marc Jacobs gibi markalar modern parfüm anlayışını temsil ediyor.

Modern tarz parfümlerde şunları takdir etmekteyiz :

* Açılışta ya da orta notalarda biberli patlama olabiliyor. Kırmızı biber, karabiber, pembe biber kullanılabiliyor.

* Kimyon, karabiber gibi acı baharatlar odunsu ve ağaçsı notalarla kombine edilmekte.

* Bazen de dünyevî notalar kullanılıyor. Örneğin çakmaktaşı, toprak tentürü, güneş altında ısıtılmış taş efekti vs. Hiç hayvansal nota ( amber, misk... ) olmuyor.

Hermes- Voyage d'Hermes Parfum isimli parfüm, yoğun sabunsu tonlamalarla belirlenen çiçeksi notalar nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Ayrıca sabah erken saatlerde sıkılmasını tavsiye etmem. Bunun haricinde gayet ferah, yumuşak, canlı ve enerjik yapısı var. Nota geçişleri başarılı olmuş. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla önce dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapıyor, devamında sakinleşip tene yakın duruyor ve tensel koku haline geliyor. Dozajına dikkat edilirse zaten günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası döneme uyacaktır. Yani daha açıkçası, çok sıcak olmayan yaz günleri ile birlikte ılık ve yağmurlu, hüzünlü sonbahar günlerine meyleden bir kullanım tarzı var. Çabuk terleyen yağlı tende ( sabunsu- baharatlı katman vesilesiyle ) gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder