23 Kasım 2015 Pazartesi

Giorgio Armani- Acqua di Gio Essenza Pour Homme EDT / 2012





Giorgio Armani İtalyan moda firmasıdır. Giorgio Armani- Acqua di Gio Essenza Pour Homme isimli parfüm, klasik Acqua di Gio' nun biraz daha ferah, dinamik, sucul ve yumuşatılmış versiyonudur. Narenciye, sucul notalar, odunlar, aromatik baharatlar, yumuşak çiçekler bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- akuatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, greyfurt, sucul notalar, ozon;

Orta- yasemin, çiçekli notalar, fesleğen, adaçayı;

Alt- misk, adaçayı, esmer amber, sedir ağacı, paçuli, vetiver, biber, amber.

Açılışta buruk turunçgiller ve ekşimsi şeftali- kavun gibi meyveler ile klasik Acqua di Gio' ya gönderme var. Başlangıç ferah, sucul ve tuzlu olmuş. Aromatik baharatlar ve yumuşak erkeksi çiçekler sonra geliyor. Bu kısmı daha çok beğendim. Parfümde su notasıyla birlikte yapay ve sentetik ozon notaları, özellikle orta katmandan itibaren belirginleşiyor. Kapanışta bir miktar misk ve odunsu notalar var. Ama çok etkili değil.

Koku çok değişmez. Düz çizgide ilerler. Harmandaki unsurların hepsi algılanmıyor. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir. Yaz mevsimi kokusudur. Bir yenilik getirmiyor. Günlük kullanımda faaliyet ve ortam açısından özgürsünüz. Ozonsu ve sucul notalarla tene yakın duruyor. Şaşırtıcı derecede yüksek fark edilirliği var. Tende kalıcılığı yeterli olmuş. Zaten hafif bir parfümdür. Eau de parfum olarak tasarlanmış. Galiba fark edilirlik bu nedenle fazla oluyor. Ozon notası kapanışı da domine etmiş. Tuzlu ve sucul bölümü Bvlgari Aqua Marine etkilidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder