17 Aralık 2023 Pazar

Yves Rocher- Sur La Lande EDP / 2022

 















Yves Rocher- Fransız butik parfüm ve kozmetik markasıdır. Şimdi Yves Rocher- Sur La Lande isimli bayan parfümünü konuşacağız. Çiçeksi notalar, meyveler, amber, vanilya, odunsu notalar, tütsü, reçineler ve gurme notalar içeriklidir. Sabunsu, pudralı, şekerli, kremsi, tatlı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi- gurme kategorisinde gösterilebilir.

Üstte papatya, ortada yasemin ve alt notalarda odunsu notalar ve deniz yosunu aromalarına yer veriliyor. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Yves Rocher- Sur La Lande isimli parfümün açılışında sabunsu ve pudralı çiçeksi notaları görmekteyiz. Papatya, iris, nergis, mimoza, yasemin ve ylang ylang olmalıdır. Bunu gayet şekerli meyveler takip edecektir. Aslan meyvesi, kuş üzümü, ahududu ve kızılcık sayılabilir. Orta bölümünden sonlara değin kremsi yapaylıkta amber, vanilya, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar, tütsü, reçineler ( benzoin ) ve gurme notalar ( karamel ) algılanacaktır. Kapanışta ise, iyice şekerli ve gene yapay tarzda vanilya ve gurme notalar ( kakao, kahve, karamel ) mevcuttur.

Yves Rocher- Sur La Lande isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Oldukça yavaş bir akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmesi tamamlanacaktır. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, boğucu ve yapışkan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelinin sabunsu, pudralı, şekerli ve kremsi rayihalardan oluşması ve şekerli meyvelerden başlayıp kapanıştaki gurme notalara kadar uzanan yapaylık ve yüksek sıcaklık söz konusu olduğunda kalıcılık ve fark edilirliğin dehşetengiz artarak parfümün dengeli sıkılmasını gerektirmesi gayet anlaşılır bir durumdur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder