7 Eylül 2023 Perşembe

Mont Blanc- Legend Red EDP / 2022

 















Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Şimdi Mont Blanc- Legend Red isimli parfümü incelemek istiyoruz. Tatlı, kremsi, sucul, ozonlu, köpüklü, keskin, yapay, serin, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar, tonka fasülyesi ve vanilya aromaları barındırıyor. Aromatik- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- kan portakalı, greyfurt, kakule,

Orta- sedir ağacı, ardıç meyveleri, adaçayı,

Alt- maun ağacı, sedir ağacı, tonka fasülyesi.

Mont Blanc- Legend Red isimli parfümün açılışında tatlı, sucul, ozonlu ve köpüklü turunçgiller var. Keskin kan portakalı kokusu hemen burnuma geldi. Yanında greyfurt yer almakta. Orta bölüm, yeşil koku grubundan örnekler veriyor. Aromatik otlar ve baharatlar var. Ardıç meyvelerinin keskin yeşilliğini tanıyoruz. Buna adaçayı eklenmiş. Tatlı kakule, klasik bir baharat kullanımı olmuş. Parfümün sonları yapay ve kremsi aromalardan müteşekkildir. Yapay odunsu notaları sedir ağacı kontrol etmekte. Tonka fasülyesi ve vanilya da kremsi esintiler yapmakta. 

Mont Blanc- Legend Red isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık yapmasını, EDP konsantrasyonunda olmasına bağlıyorum. Açılıştan orta katmana değin, son derece ferah, enerjik ve beğeni düzeyi yüksek bir koku olması ve son bölümdeki yapaylığın da rahatsız edici olmaması dolayısıyla tene özgürce sıkılabilir. Gene aynı minvalde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Nota geçişleri başarılıdır. Turunçgillerden baharatlara kadar olan bölüm serin, odunsu notalar ve vanilya arası da sıcak esintiler sunuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder