17 Kasım 2023 Cuma

Tous- Tous Man Chill EDT / 2022

 















Tous- İspanyol mücevherat markasıdır. Bugün Tous- Tous Man Chill isimli parfüm incelenmeye çalışılacaktır. Turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Tatlı, serin, sıcak, yumuşak, ferah, keskin, sucul ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- misket limonu, kakule, karabiber,

Orta- lavanta, biberiye, muskat,

Alt- paçuli, vetiver, kuru odun / ağaç, amber.

Tous- Tous Man Chill isimli parfümün açılışında tatlımsı- yeşil ve ferah kokan aromalar bulunmaktadır ve aslına bakılırsa parfümün genelini bu yeşil- bitkisel koku biçimleri domine etmektedir. Turunçgiller ( misket limonu, bergamot, mandalina ), lavanta, erkeksi çiçeksi notalar ( neroli, leylak, limon mine çiçeği ) ve aromatik otlar ( ardıç meyveleri, kasnı otu sakızı, biberiye ) başlangıçtan orta katmanın sonuna kadar koku gidişatına hakimdir. Burada özellikle yeşil çiçekler ve aromatik otlar ekseninde bir miktar sucul hissiyat da mevcuttur. Aynı zamanda, bu çamsı / çam benzeri aromatik otlar, tene oturma devresinde daha keskin biçimler alıyor. Orta bölümde aromatik tatlılıktaki baharatları ( kakule, pembe biber, karabiber ) göreceğiz. Açılıştaki yeşil notalar serinken, baharatlarla birlikte sıcak vurgulara geçiliyor. Kapanışta odunsu notalar ve misk yer almıştır. Yapay sedir ağacı, baş ağrısı yapmaya müsaittir. Vetiver biraz daha yeşil / sucul ve ferahtır. Misk notası da sucul ve seyreltilmiş yapıdadır.

Tous- Tous Man Chill isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazelemeyle kalıcılığı ve fark edilirliği arttırılabilir. Yapay sedir ağacından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyacaktır. Ferah yeşil- aromatik bir kolonya gibi düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder