10 Eylül 2023 Pazar

Burberry- Hero Eau De Parfum / 2022

 















Burberry- İngiliz moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Burberry- Hero Eau De Parfum isimli parfüm olacaktır. Odunsu notalar, baharatlar, tütsü, reçineler, amber ve çam esintileri barındırıyor. Tatlı, şekerli, tozlu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunmaktadır. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- çam iğneleri, buhur,

Orta- benzoin, tütsü,

Alt- Atlas sedir ağacı, Himalaya sedir ağacı, Virjinya sedir ağacı.

Burberry- Hero Eau De Parfum isimli parfümün, tozlu ve biberli baharatlar ( karabiber, kimyon ) ve tütsüyle başladığına kanaât getirdim. Devamında yeşil ve ferah yapıdaki çam iğneleri, gene tütsüyle desteklenmiş. Sonlara doğru, önce yapay tatlılıkla belirlenen reçineler ( benzoin ) ve amber mevcuttur. Sonra da gene odunsu notalar ve tütsü gelir. Tatlı ve şekerli kokan sandal ağacı ve nispeten yumuşak ve ferah tarzda sedir ağacı odunsu notaları temsil etmektedir. 

Burberry- Hero Eau De Parfum isimli parfümde sıcaklık genele yayılmıştır ve açılışta yüksek dozdadır. Ancak rahatsız etmez. Yapay tatlılıktaki benzoin ve amber ikilisinin yanı sıra şekerli sandal ağacı da rahatsız etmiyor. Fakat gene de, yüksek yayılımda üçüncü kişileri rahatsız edebileceği için tene dikkatli sıkılmalıdır. Ferah çam iğneleri ve tütsü kombinasyonunu beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Önce sakin ve tensel koku gibi davranıyor ve tene yakın duruyor. Yarım saat sonra dışarıya karşı etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Dört- beş fıs yeter. Koku karakterinde baharatlar ve odunsu notaların forse edici unsur olması, genele yaylan sıcaklık ve benzoin- amber- sandal ağacı üçgeninde görülen yapay / şekerli tatlılıktan ötürü kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi elzem hale gelmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum: