14 Kasım 2023 Salı

Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood EDP / 2022

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm şirketidir. Bugünkü konumuz, Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood isimli parfüm olacaktır. Markanın Soylu Koleksiyonu eserlerindendir. Tatlımsı, kuru, hafifçe tozlu, pudralı, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Aromatik otlar, baharatlar, tütün, odunsu notalar, deri, çiçeksi notalar, amber, vanilya, misk, tonka fasülyesi ve reçineler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- melek otu, adaçayı, bergamot, pembe biber,

Orta- odunsu notalar, tütün, helvetolide molekülü ( misk koku ailesi : Misk, ambrette, armut. Meyvemsi odunsu, çiçeksi notalar ), paçuli,

Alt- adaçayı, tonka fasülyesi, vanilya, misk, kaşmir ahşabı, iris, cypriol yağı, ambroksan, laden otu, agar ağacı ( öd ağacı ). 

Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood isimli parfümün açılışında yeşil ve ferah kokan aromatik otlarla birlikte tatlımsı baharatlar bulunuyor. Melek otu, adaçayı, ölmezotu, pembe biber ve muskat yer alıyor. Sonrasında kuru ve hafifçe tozlu rayihalar gelmektedir. Tütün, odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı ), deri ve öd ağacı temalı odunsu notalar bu anlamdadır. Bunu pudralı çiçeksi notalar ( iris, yasemin ) takip edecektir. Son bölümde hepsi de gayet tatlı olan amber, vanilya, misk ve tonka fasülyesi vurguları vardır. Bunlara yeşil ve ferah yapıdaki reçineler ( cypriol yağı ) katılıyor. 

Clive Christian- XXI Art Deco Amberwood isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Aksi takdirde bazı kişilerde baş ağrısı yapabilir. Genele yayılan sıcaklık ve son bölümdeki yapaylıkla ( pudralı çiçekler ve amber- tonka fasülyesi çizgisi ) birlikte odunsu- baharatlı yapısal düzen kalıcılık ve fark edilirliği fevkalade arttırmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Aromatik otlar, reçineler ve baharatların ferahlığı psikolojik açıdan rahatlatıcı olduğu için beğeniliyor. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder