13 Eylül 2023 Çarşamba

Penhaligon's- Sports Car Club EDP / 2022

 















Penhaligon's- İngiliz parfüm, kolonya ve kozmetik şirketidir. Şimdi Penhaligon's- Sports Car Club isimli parfümü değerlendirmeye sıra geldi. Tatlı, metalik, keskin, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Odunsu notalar, reçineler, aromatik otlar, baharatlar, ambroksan ve amber içeriklidir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş. Aromatik- yeşil bir yönü de var.

Üstte çam ağacı, pembe biber, ortada selvi bitkisi, okaliptüs ve alt notalarda ambroksan, paçuli ve misk aromalarına yer verilmiş.

Penhaligon's- Sports Car Club isimli parfümün açılışında keskin ve yeşil kokan odunsu notalar ve reçineler bulunuyor. Çam ağacı / kozalağı ve çam sakızı reçinesi net olarak hissediliyor. Bunu bir dizi yeşil ve ferah kokan aromatik otlar takip edecektir. Okaliptüs, nane, selvi bitkisi ve biberiye algıladım Aralarda pembe biber gibi, gene yeşil koku formundan nasibini almış baharatımsı nüanslar var. Sonlara doğru tatlı ambroksan ve metalik paçuli tarzında odunsu notalarla karşılaştım. İki saat sonra tamamen tene oturan parfümde, bu kez hepsi de tatlı kokan ve sıcaklığı yükselten reçineli amber / ambroksan ve odunsu notalar ( sandal ağacı ve paçuli ) hissediliyor.

Penhaligon's- Sports Car Club ( Spor Araba Kulübü ) isimli parfümde, yeşil koku grubunu meydana getiren aromalar ( çam ağacı- pembe biber arası ) harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. Odunsu- amber içerikli aromalar da nispeten katman halindedir ve sırasıyla görevi yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku gruplarının ( özellikle yeşil koku grubu ) sert ve güçlü olması, çam ağacı- çam sakızı gibi notaların keskinliği ve belli ölçüde yapaylık barındıran ambroksan ve paçuli gibi aromalar düşünüldüğünde, elbette kalıcılık ve fark edilirlik artacak ve bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirecektir. Aslında bu haliyle günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Genel beğeniye de yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder