25 Aralık 2018 Salı

Prada- Prada L'Homme Intense EDP / 2017


























Prada- Prada L'Homme Intense EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Prada- İtalyan moda markasıdır. Bugün Prada- Prada L'Homme Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Pudralı, sabunsu, kuru, tatlımsı ve bir miktar yumuşak esintileri var. Çiçeksi notalar, deri, gurme notalar ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal- odunsu grupta gösterilmekte.

Üstte iris, ortada paçuli ve amber, alt notada deri, tonka fasülyesi, sandal ağacı aromaları açıklanmıştır.

Prada- Prada L'Homme Intense isimli parfümün başlangıcında pudralı olmaya meyleden çiçeksi notalar var. Burada iris baskındır ve erkeksi tarzdadır. Sonrasında bu çiçekler, hafifçe yumuşayarak banyo sabunları gibi kokmaya yöneliyor. Bu minvalde leylak ve menekşe hissiyatı önemlidir. Ayrıca tene oturma devresinde yeşil kokan- ferah bir yapı kazanacaktır. Açılış ve orta bölüm, tamamen çiçeksi aromaların egemenliğindedir. Orta bölümde baharatlar varsa da, biz bunları gene sabunsu karakterde kabul edeceğiz. Sabunsu ve kuru biberli kimyon- zencefil olabilir. Ne var ki, baharatlar genel koku düzleminde pek etkili değil. Sadece nokta vuruşu yapıyor. Sonlara doğru yeşil kokan aromalar belirginleşiyor : Çiçeklerin yeşil karakterine, yeşil paçuli destek vermekte. Bir miktar sucul hissiyat mevcuttur. Kapanışı yapan notalar gurme tarzdadır : Tatlı kakao- çikolata, belki bu ikisinin kesişiminden türeyen tatlı- şekerli vanilya dikkat çekmekte. Bu bölümün koku biçimini değiştiren tek etken, tene en son oturan pudralı olduğunu zannettiğimiz deri notasıdır.

Prada- Prada L'Homme Intense- pudralı- sabunsu- tatlı & şekerli koku geçişlerinden dolayı dengeli dozaj verilmek suretiyle kullanılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Zaten aralardaki yeşil- sucul hissiyat, parfümün yüksek pudralı ve şekerli yapısını biraz olsun dengeleyebiliyor. Yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşip, pudralı çiçekler ve deri aromasıyla kurumakta. Aromalar çiçeksi- gurme- deri katmanları halindedir ve bu katmanların içindeki notalar birbiriyle bütünleşmiştir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğundur. Sonradan sakinleşip tensel koku formuna geçer. Klasik sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmak mümkündür.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder