28 Aralık 2018 Cuma

Issey Miyake- L'eau D' issey Pour Homme EDT / 1994



























Issey Miyake L' eau D' issey Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Japon moda markası Issey Miyake' nin yaz sezonu kokusu olan D' issey Pour Homme, akuatik- çiçeksi grupta yer almakta. Fresh, canlı, ferah, taze bir aroması var.

Harmanı sade ve yeterli olmuş=

Üstte ardıç, bergamot, lavanta; ortada adaçayı, kişniş, frezya; alt notada sandal ağacı, yosun ve sedir ağacı bulunmakta.

Açılış çok kaliteli turunçgil ve limon aromalarıyla oluyor. Meyvemsi notalar da var. Galiba kişnişten kaynaklanıyor. Sonra turunçgil etkili maskülen çiçekler ( lavanta, frezya ) alınmakta. Devamında ise adaçayı- ıhlamur- yosun üçgeninden ben, şifalı ot benzeri rayihalar almaktayım. En güzel kısmının burası olduğu kanaâtindeyim. Kapanışı da yosun karışımlı odunsu notalarla yapmakta.

Adaçayı, ıhlamur, lavanta gibi notalar, markanın diğer parfümü L'eau Bleue Fraiche' de gördüğümüz şifalı ot kaynaklı tonlamalara atıf yapmakta.

Bu parfüm, bana ıhlamur çayı içmeyi çağrıştırıyor. Yumuşak, nazik, şifalı otlar bunu düşündürüyor.

Koku düzlemi= Turunçgil- meyve notaları- çiçekler- adaçayı- yosun- odunsu notalar.

Derinlik ve konfor noktası= Adaçayı- yosun- odunsu notalar.

Açılıştaki turunçgiller hafif asitli olmuş. Ortalardan itibaren kalıcı ve kuvvetli çiçekler var. Parfüm kuruyup tene oturunca yosun ve ağaç notaları belirginleşmekte.

Tenimde kalıcılık 10 saati buldu. Yaz sezonu kokusu için fena bir performans sayılmaz. Bol bol sıkınca bile rahatsız etmiyor. Yapaylık hissetmedim.

Alışılmış bir yaz sezonu parfümü turunçgiller ve/ veya okyanus notalarıyla başlar, hafif çiçekler ve yumuşak odunlarla biter... Bu parfümde ise turunçgil ve odunsu notaların arasına gayet hoş ve egzotik şifalı otlar girmiş. Bu, genele nazaran farklı bir koku karakterine ve yorum biçimine meydan vermekle, parfümü benzerlerinden ayrı bir yere koymakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



1 yorum:

  1. bildiğiniz kolonya hissi uyandırdı bende hiç memnun kalmadım

    YanıtlaSil