13 Aralık 2018 Perşembe

Emporio Armani- He / Lui EDT / 1998




Emporio Armani He parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz: onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Emporio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bu markanın turunçgil, hafif baharat, odunsu notalar ile biçimlenen klasik bir parfümünü konu almaktayız= Emporio Armani- He... Narenciye- aromatik kategoride gösteriliyor.

Üst- ananas, mandalina, elma, adaçayı, yuzu, bergamot, kakule, limon,

Orta- siklamen, hindistancevizi, süsen kökü, yasemin, gül,

Alt- sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, sedir ağacı.

Emporio Armani- He- isimli parfümün öneminden bahsedelim= Tatlı baharatlar ve aromatik otlarla One Million esintileri yaparken, odunsu notalar, tonka fasülyesi, amber ve pudralı erkeksi çiçeklerle Armani Black Code' u hatırlatan bir parfümdür.

Emporio Armani He, meyve ve turunçgil karışımlı biçimde başlıyor. Ferah, dinamik, enerjik bir açılış sayılır. Tahminlerimiz mandalina, bergamot ve elma oldu. Biraz asitli ve metalik hissiyat var ve bunu beğendim. Sonrasında aromatik otlar ve koyu kıvamlı tatlı baharatlar gelmekte. Adaçayı ve fesleğene karşılık kakule, zencefil gibi yumuşak biberli baharatlar var... Tene oturuyor ve etkisi uzun sürüyor. Son bölümde de odunsu- ağaçsı notalar ve amber & misk sentezi olmuş. Yalnız, burada bir müddet sonra, tatlılığın artması dikkatimi çekmekte... Neden olabilir ? Tatlılığı arttıran etken, tene yerleşme işlemi tamamlanırken kendini gösteren sandal ağacı, vanilya, tonka fasülyesi gibi, aslında hayvansallığa kayan notalardır.

Vanilya ve tonka fasülyesi zaten yapay ve plastik etkiler veriyor. Ne var ki, çok da kötü değil. Kabul edilir bir yapaylık ve şekerlilik var. Aradan yarım saat geçince de, pudralı erkeksi çiçekler algıladım. İris, menekşe veya sardunya olabilir. Kapanıştaki aromalardan sandal ağacı ve tonka fasulyesinin baskın olduğunu söyleyebiliriz. Aslında basit, anlaşılır ve kolay yorumlanan bir koku karakteri mevcuttur. Sıkıcı ve tekdüze de değildir.

Empoiro Armani He, gene de kaliteli bir parfüm... Kalıcılık ve fark edilirlik başarılı değerlere imza atmakta. Tenimde bir günü bulan kalıcılığı var. İlk sıkışta yoğun bir fark edilirlik yapar ve devamında tene oturup sakinleşir. Kendini sahibine hissettirir.

Emporio Armani He, güçlü ve yoğun aromalara sahiptir. Özgürce dozajlanabilir. Çünkü, sonlardaki ağırkanlılığa rağmen, şekerli hissiyat beni rahatsız etmedi. Davet, kokteyl, gece gezmesi için düşünülür. Akşam vakti, soğuk havalar, sonbahar- kış dönemi için idealdir. Ne var ki, yılın her mevsimine uyum sağlar. Kapalı alanlarda bile sıkılsa rahatsız etmez. Günlük kullanıma uyar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder