22 Aralık 2018 Cumartesi

Prada- Luna Rossa Carbon EDT / 2017
















Prada Luna Rossa parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Prada- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Prada- Luna Rossa Carbon isimli parfümü tanıtmaktayız. Tatlı, kremsi, metalik, kuru, yumuşak, ferah, sıcak, soğuk, serin ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, lavanta, çiçeksi notalar, denizel ve sucul notalar, odunsu notalar ve amber bu parfümü biçimlendiriyor. Aromatik- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, karabiber,

Orta- lavanta, metalik notalar, kömür, su notaları, toprak tentürü,

Alt- ambroksan, paçuli.

Prada- Luna Rossa Carbon- kremsi tonlamalar yapan turunçgiller ve baharatlarla açılmıştır. Bergamot, mandalina ve karabiber hissediliyor. Bunu metalik lavanta takip etmekte. Orta bölümde yeşil kokan ferah erkeksi çiçeksi notalar var. Leylak, menekşe, lotus olabilir. Denizel ve sucul notalar burada işe karışıyor. Son bölümde ise yapay ve plastiğimsi odunsu notalar ( paçuli ) ve tatlımsı amber yer almaktadır. Tene oturma devresinde bu amber, iyice kuruyacaktır. Ancak yapay ve metalik bir tatlılık da barındırdığı için, ambroksan olarak adlandırılabilir.

Prada- Luna Rossa Carbon- günümüzün şekerli baharatlı- sucul çiçekli- ayarı kaçmış yapay tatlımsı ambroksan / ambergris içerikli fujerlerine benziyor. Bu tip fujerlerde lavanta merkezli çiçeksi notalar sucul ve ferah olduğundan, modern şekerli fujerlere nazaran biraz daha yumuşak ve aromatik- fujer tarzını yansıtıyor. Lavantadaki metalik hissiyat özellikle tercih edilmiş olmalıdır. Sucul ve denizel notalarla bağdaştırılan ferah çiçeksi notaları beğeniyoruz. Turunçgilli baharatlar da kremsi bir sıcaklık yayıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakla beraber, ilk 1 saat içinde dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Sonrasında normale dönüp neredeyse tende kayboluyor. Gene de geç kuruyan amber notası sayesinde, günün büyük bölümünde tatminkâr bir kalıcılık performansı sergilemekte. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirlik değerleri arttırılabilir. Şekerli başlangıç notalarına ve yapay tatlımsılık barındıran son bölüme dikkat edilerek, tene dengeli dozaj verilebilir. Dört- beş fıs yeter. Böylece burun ve zihin algısını rahatsız etmesinin önüne geçilebilir. Bu şartla günlük kullanım, sosyal faaliyet ve yaz mevsimi kokusu olabilir. Ancak notaların geneline bakıldığında, eğer bol bol sıkılacaksa sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk- serin havalara daha uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder