31 Ocak 2022 Pazartesi

Jo Malone- Myrr & Tonka Cologne Intense / 2016



 


Jo Malone- İngiliz niş parfüm ve kozmetik markasıdır. Bu markanın, mür yağı ve tonka fasülyesini ana tema olarak konu alan çalışması, Jo Malone- Myrr & Tonka Cologne Intense ismini taşımaktadır. Bu parfümle ilgili değerlendirme yapmak istiyoruz. Tatlı / şekerli, yumuşak, kremsi, keskin, dumanlı ve sıcak rayihalar vermekte. Lavanta, reçine vanilya gibi yardımcı nüansları vardır. Oryantal grupta yer almaktadır.

Üstte lavanta, ortada mür yağı, alt notada vanilya, tonka fasülyesi ve badem aromaları gösteriliyor.

Jo Malone- Myrr & Tonka Cologne Intense- keskin ve tatlı lavanta ile başlamakta. Devamında buna keskin biberli baharat olarak, kakule- biber kombinasyonu katılıyor. Orta katmanda baharatlı vanilya kokuları alıyoruz. Sıcaklık ve tatlılık artıyor. Son bölüm uzun sürecektir. Burada önce keskin dumanlı reçineler görülmekte. Dumandan kasıt, tütsü olabilir. Sonrasında artık ana tema olan tonka fasülyesi sahne alıyor. Kapanış faslı da tonka fasülyesi ve vanilyamsı reçinelerden dolayı yapışkan biçimde yüksek tatlılığa sahiptir.

Jo Malone- Myrr & Tonka Cologne Intense- kompakt ve sağlam yapıdadır. Koku formu sade ve basit olduğundan, çok değişmez, düz çizgide gider. Ancak aynı zamanda bir gösteriş ve modern bir ihtişamı ifade eder. Tek sorunu, kapanışta tatlılığın yüksek olmasıdır. Bu nedenle çok sıcakta / sabahleyin / yaz mevsiminde kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca, üç- dört fıs kadar dengeli sıkılmalıdır.

Koku düzlemi lavanta, baharatlar, vanilya, duman efekti, tonka fasülyesi ve reçinelerdir. Aromalar genelde harman halinde iç içe geçmiştir. Nota geçişleri başarılıdır. Notaların kendi içinde dengeli yerleşimine rağmen, yüksek tatlılık dezavantaj oluşturuyor.

Derinlik ve konfor noktası baharatlı vanilya, tütsü ve lavantadır. En çok beğendiğimizden başlamak üzere, hoşumuza giden aromaları sıraya soktuk. Bu çizgi, parfümün hem sadeleşmiş hali, hem de en yüksek kalite, güzellik ve keyif çıtasıdır. Ayrıca yoğun ve güçlü aromalarla kalıcılık ve fark edilirliğe katkı yapar.

Jo Malone- Myrr & Tonka Cologne Intense- orta katmandaki baharatlı vanilyaya değin, hızlı bir akışkanlık yapıyor. Sonrasında tene oturması yavaş oluyor. Yapışkan vanilya ile tene yakın duruyor. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki günü geçiyor. Fark edilirlik her zaman güçlüdür. Özellikle sıktıktan iki saat sonra dışarıya karşı atak bir far edilirlik söz konusudur. Akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- kış sezonu için idealdir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder