16 Şubat 2019 Cumartesi

Chanel- Coco Mademoiselle EDP / 2001



























Chanel Coco Mademoiselle EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Chanel- Fransız moda şirketidir.  Bu markan bayan kokularından olan, Chanel- Coco Mademoiselle EDP isimli parfümü değerlendirmeye başlıyoruz. Meyve, narenciye, çiçek, biberli nüanslar, vanilya ve odunsu notalar barındırmakta. Yumuşak, kremsi, tatlı, tozlu, pudralı ve yapay esintiler sunar. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- portakal, mandalina, portakal çiçeği, bergamot,

Orta- mimoza, yasemin, gül, ylang ylang

Alt- tonka fasülyesi, paçuli, opoponax, vanilya, vetiver, beyaz misk.

Chanel- Coco Mademoiselle EDP ismini taşıyan parfümü koku grupları bazında ele alacağız=

Pudramsı meyveler ve turunçgiller harmanı= Başlangıçta bizce pudramsı meyveler baskındır. Geri planda narenciye vurguları hafifçe hissedilir. Şeftali, kayısı ve portakal olabilir.

Yumuşak- kremsi beyaz çiçekler & sarı çiçekler= Orta kısımda beyaz çiçekler daha yoğundur. Yasemin, gül, frezya, ylang ylang ve papatya karışımı görülmekte. Çiçek buketi gibi olmuş.

Orta kısımda ara nüans / koku formu olarak yumuşak biberli baharatların varlığı düşünülebilir. Ancak çok etkili sayılmaz. Karanfil- biber efekti vardır.

Şekerli vanilya & amber ve odunsu notalar= Son bölümde vanilya, vanilyamsı reçineler ve amber başat ( hakim ) unsurlardır. Şekerli, metalik ve parlak- yapay kokular algılanıyor. Sınırlı düzeyde de olsa hayvansallık var... Yapay ve kadifemsi paçuli, yardımcı elemandır.

Chanel- Coco Mademoiselle EDP- kapanış bölümünde karakterini açıkladığımız aromalar dolayısıyla=

- Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter.

- Çok sıcakta ve sabahleyin sıkılmaz, çok boğucu olur. Akşam, soğuk hava ve sonbahar- kış için idealdir. Bu bağlamda dış mekân toplantı ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılır.

- Tene yapışkan bir tatlılıkla yerleşir. Kıyafette leke yapabilir.

Chanel- Coco Mademoiselle EDP- yavaş bir akışkanlıkla, iki saat içinde tende olgunlaşır. Çiçeksi- meyveli katman uzun süre etkilidir. Aromalar çiçeksi- meyveli ve hayvansal vurgular olmak üzere katmanlar halindedir Sırası geldikçe devreye girer. Sonda tatlılık yükselir. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Çiçeksi ve meyveli notalardan sonra fark edilirlik artmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder