13 Şubat 2019 Çarşamba

Chanel- No. 5 Eau De Toilette / 1921






Chanel- No. 5 Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Güncellenmiş yorum...

Chanel- Fransız moda şirketidir. Chanel- No. 5 Eau De Toilette isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Buruk, ekşimsi, sabunsu, tozlu, pudralı rayihalar yoğundur. Yumuşak, tatlımsı, ferah ve hafif esintiler de vardır. Çiçeksi notalar, narenciye vurguları, misk, vanilya ve amber genel koku karakterinde önemlidir. Çiçeksi- aldehit grubunda gösterilmektedir.

Üst- portakal çiçeği, ylang ylang, bergamot, limon, aldehitler,

Orta- iris, yasemin, süsen kökü, gül, zambak,

Alt- vetiver, misk, sandal ağacı, paçuli, meşe yosunu, amber, vanilya, civet yağı.

Chanel- No. 5 Eau De Toilette- koku katmanlarına göre değerlendirilecektir : 

Yeşil koku formu ( aldehitler, erkeksi çiçeksi notalar ve turunçgiller ) : Açılışta bu şekilde ferah, aromatik, otsu ve yumuşak aromalar görürüz. Tatlı limon basındır. Portakal çiçeği, zambak ve neroli de tatlımsı çiçeksi notalardır. Arada tozlu bergamot, bir farklılık arz eder.

Sabunsu- sarı- pudralı çiçeksi notalar : Orta katmanda bunları hissediyoruz. Daha ziyade, makyaj malzemesi ve ruj kokularıyla belirginleşen tozlu ve pudralı kadınsı çiçekler yoğunlaşacaktır. Ylang ylang baskındır. İris ve yasemin buna eşlik etmektedir. Ancak önce hafif banyo sabunları gibi kokan çiçekler ( leylak, gül ) vardır, bunlar sonradan yoğun pudramsılık içerecektir. Gene zambak gibi, kadifemsi ve yumuşak çiçekler geri planda kalmış. Tene oturma yavaş oluyor ve bu katmandan itibaren başlıyor. Yapışkan bir sıcaklık da vardır.

Pudralı misk ve kremsi vanilya & amber : Son bölümde pudralı misk çok baskındır. Tatlı ve kremsi yapıdaki vanilya- amber buna eklemlenmiştir. Böylece kapanışa gelinir.

Chanel- No. 5 Eau De Toillette isimli parfüm çok fazla tatlılık barındırmaz. Tozlu, ekşimsi, buruk, sabunsu ve pudralı yapı daha baskındır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Açılışta tatlı ve yeşil kokan şipre parfüm gibi olmasına aldanmadan, tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Orta katmanda pudralı fujer karakterine bürünüyor. Yavaş akışkanlıkla bir saat içinde aromaları yene yapışıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılığı vardır. Özellikle dışarıya karşı her daim güçlü bir fark edilirlik vermekte. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti için idealdir. Dış mekândaki davet ve kokteyllerde ve gece gezmelerinde kullanılır. Aromalar sağlam ve kompakt katmanlar halindedir. Kendi içinde tutarlılık gösterir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder