4 Mayıs 2016 Çarşamba

Eyüp Sabri Tuncer- Cuban Tobacco Eau de Cologne


























Eyüp Sabri Tuncer- ülkemizin köklü kolonya ve kozmetik firmalarından biridir. Bugün, bu firmanın ürünlerinden biri olan, Eyüp Sabri Tuncer- Cuban Tobacco isimli kolonya hakkında konuşacağız. Tütün temalı bir çalışma olmuş. Odunsu notalar, erkeksi çiçekler, vanilya ve amber gibi koku bileşenleri vermekte. Tatlı, tozlu, yumuşak, kirli ve kremsi kokular birbirine karışmış. Ben bu kolonyayı aromatik- fujer kategorisinde gösterebilirim.

Üst- tütün çiçeği, Küba purosu, pipo tütünü,

Orta- lavanta, tonka çiçeği, menekşe,

Alt- paçuli, vanilya çiçeği, amber, beyaz misk.

Eyüp Sabri Tuncer- Cuban Tobacco- şu koku gruplarına ayrılarak incelenecektir=

Açılışta tozlu- kuru tütün yaprağı vardır. Bunu tatlı pipo tütünü takip etmekte.

Tozlu- kuru tütün yaprağı, kül tablasında söndürülmüş sigara efekti veriyor. Bu tütün, eski tarz kirli, tozlu fujer tütün karakterindedir.

Orta katmanda yeşil- erkeksi çiçeklerin egemenliği görülmekte.

Bu çiçekler lavanta, leylak ve menekşe olmak üzere, tatlımsı, ferah ve canlı kokularla belirleniyor.

Son kısımda ballı pipo tütünü, odunsu notalar ve vanilya- amber sentezi bulunmakta.

Ballı pipo tütünü, dumansı tütün gibi verilmiş. Açılış faslındaki tatlı pipo tütünü aromasının devamı olduğunu düşünebiliriz. Buna kremsi ve yumuşak amber- vanilya ikilisi katılıyor. Tatlı ve yeşil paçuli ile kapanış gerçekleşiyor.

Aslında bütün tatlı paçuli ve kremsi amber- vanilya notalarının birleşerek, ballı pipo tütünü efekti yapabileceğini söylemek yanlış olmaz...

Eyüp Sabri Tuncer- Cuban Tobacco= Küba Tütünü.

Erkeksi- yeşil çiçekler ile aromatik karakteri yansıtıyor. Özelde lavanta, tonka fasülyesi, tütün ve biraz da vanilyanın etkisiyle klasik fujer biçimlenmesi söz konusudur.

Eyüp Sabri Tuncer- Cuban Tobacco kolonyası için, firmanın sitesinde Türk tütünlerinden Küba tütünlerine, pipo efektinden tütün çiçeğine, her türlü zengin tütün kokusunun derin amber, tatlı paçuli ve misk ile harmanı... şeklinde bir tanıtım yapılmış.

Aromalar başlangıç ve orta bölümde katman biçimindedir. Sonlarda ise, ballı pipo tütünü kokusu veren notalar iç içe geçip harmanlanmıştır. Hızlı akışkanlıktan sonra tene yakın kalmakta. Her daim dengeli bir tatlılık vardır. Kirli tütün aroması dışarıda bırakılırsa, diğer notalar kaliteli, temiz ve pürüzsüz yapıdadır.

Eyüp Sabri Tuncer- Cuban Tobacco- açılıştaki kirli pipo tütünü kokusu nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Bu sayede günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Fark edilirliği ilk anda keskin ve yoğundur. Devamında sakinleşir ve yumuşar. Çok sıcak yaz günleri hariç, yılın bütün zamanlarında dozaj ayarlaması ile kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder