10 Mayıs 2016 Salı

Comme des Garcons Blue Encens EDP / 2013


 


























Japon niş parfüm üreticisi Comme Des Garcons' un Mavi serîsi kokuları çok ünlüdür. Onlardan birini daha incelemek yerinde olur. Comme Des Garcons Blue Encens, Mavi tütsü olarak geçmekte. Aromatik- baharatlı gruba verilmiş. Bitkisel notalar, baharatlar, sucul- denizel etkiler ve odunsu notalar; tütsü teması ile harmanlanmıştır. Notaları ise artemisia, kakule, karabiber, tarçın, tütsü ve amber sırasıyla açıklanmış.

Baştan sona aromatik hava seziliyor. Dengeli bir tatlılık var. Taze, temiz, sıcak ve zengin aromalar var.

Sentetik sucul- denizel notalar ve aromatik otlarla açılan parfümün bu tarzını modern ve ferah buldum. Yapaylık rahatsız edici değil. Özel bir tercih gibi duruyor. Canlı ve dinamik bir açılış... Ardıç meyvesi veya çam kozalağı olabilir mi ? Çünkü keskinlik de var. Ayrıca, markanın diğer tütsü temalı kokularına benzer bir yorum söz konusudur.

Sonra biberli- aromatik tütsü ve tarçın- karabiber tarzında, sıcak baharatlar geliyor. Biraz narenciye esintileri alınmıyor değil. Kapanış da odunsu notalar, tütsü ve yumuşak bir miskle olmaktadır.

Ben, bu parfümün rayihasını aromatik otlu yanmış tütsülere, turunçgil karışımlı baharatlara ve yağmurda ıslanmış çimenlere benzettim. Güçlü ve vurucu bir parfüm... Aromatik bir tütsü her zaman ana temadır ve parfümü forse etmektedir. Bu açıdan bakılınca, çok değişmeyen ve düz çizgide giden kokusu var zannedersiniz. Ne ki, biraz daha tene yerleştiğinde, çok lüks ve egzotik baharatlar ve odunsu nüanslarla karşılaşılır.




Koku düzlemi= Denizel notalar, aromatik otlar, tütsü ve baharat karışımı, odunsu notalar ve misk sırasını takip ediyor. Dengeli ve akışkan bir karakteri var. Ortalarda tütsü ve baharat katmanı oluşur ve kapanışa kadar etkisini gösterir.

Derinlik ve konfor noktası= Biberli aromatik tütsü ve baharat karışımı şeklinde özetlenebilir. Parfümün genelinde bir metalik biçimlenme olduğunu söyleyelim. Otlar, baharatlar, tütsüler bundan nasibini almıştır. Kalıcı, kaliteli ve lüks hissiyat takdir edilmelidir.

Her mevsime uygun olacağını düşünebiliriz. Çünkü aromatik, ferah, otsu, taze ve enerjik bir kokusu vardır. Bolca sıkılsa bile, çoğu kişiyi rahatsız etmez. Günlük yaşamda her sosyal faaliyet için idealdir. Serin ve yağmurlu havalarda terapi etkisi yapar. Çöl sıcaklarında rahatlatır. Olumlu ve iyimser duygular yaratır.

Narenciye- tütsü- baharat çizgisinde tene oturup güzelleşiyor ve fark edilirlik yapıyor. Kalıcılığı ise günün büyük kısmında geçerlidir. Modern odunsu ve tütsülü bir parfüm olması açısından önemlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder