31 Mayıs 2016 Salı

Amouage Opus VII EDP / 2013





















Amouage, Arap parfüm sanatının lüks ve zengin örneklerini sunuyor. Amouage Opus VII, bunlardan biridir. Markanın Kütüphane serîsi kokularından olmakla, bence aromatik/ baharatlı- odunsu gruba dahil edilebilir. Yeşil bitkiler, aromatik his, baharatlar, odunlar... ve Amouge Opus VII.

Açıklanan notaları hayli karmaşık ve zengin olsa da, koku karakteri düz çizgide gider, çok değişmez= Kasnı otu sakızı, pembe biber, kakule, çemen, muskat, amber, öd ağacı, paçuli, ambroxan, deri, ambergis, costus meyvesi, misk, sandal ağacı, tütsü/ buhur, cypriol yağı.

Amouage Opus VII, keskin, karanlık ve yoğun baharat çeşnisiyle açılmaktadır. Burayı detaylandıralım= Yağlı ve keskin bir öd ağacı, zencefil merkezli biberli rayihalar; algıları zorlayan, insanı afallatan ve burun büken tarzdadır. Bir müddet sonra parfüm yumuşayıp, daha kabul edilir hale geliyor.  Canlı ve taze aromatik otlar, yeşil bitkisel notalar koku karakterini değiştiriyor. Devamında kuru ve keskin odunsu yapı görmekteyiz. Odunsu nüansları açalım= Deri, tütsü, sandal ağacı var. Hatta tütsülü baharatlar ve deri merkezli yoruma evrilmektedir. Kapanışta ise, yağlı öd ağacı, yapay amber ve tütsüler var.



Yoğun, keskin, sıcak, kuru ve/ veya yağlı aromalar var. Saldırgan, serseri, karanlık, hayvanî ve biraz pis bir yapısı var. Bir de çok güzel ve ferahlatıcı bitkisel rayihaların- açılışı takiben olduğunu düşünelim... İlk anda beğenilmez. İnsanı kaçırtan, uzaklaştıran bir havası var. Sondaki hayvansal deri, yapay ve yağlı amber- keza öd ağacı ile tahammül edilmesi zor bir parfüm olmuş. Hayranlık da uyandırabilir, tiksinti de... Eğer tütsü, baharat, otsu rayihalar olarak düşünürseniz, çok seversiniz. Başka türlü, madalyonun öbür yüzünde garip şeyler var.

Koku düzlemi= Yağlı öd ağacı/ keskin baharatlar- aromatik otlar- odunsu notalar ( sandal ağacı, tütsü, öd ağacı )- deri- amber olarak yol almaktadır. Yapay ve sentetik notalar ağırlıktadır. Aromatik otlar canlı, dinamik, neşeli hava veriyor. Sonlarda nota katmanlaşması görülüyor.

Derinlik ve konfor noktası= Biberli baharatlar- aromatik bitkisel notalar- tütsü- sandal ağacı şekline girmiştir. En fazla beğenilen kısım budur. Kalite, kalıcılık zaten genelde var. Ama burası güzel, ferah ve rahatlatıcı etkiler yapıyor. Özellikle aromatik otsu rayihaların tütsülü baharatlarla kesiştiği bir nokta var ki, orada hem biraz tatlılık, hem de yumuşak ve rafine esintiler mevcuttur.

Zaten çok tatlılık yok. Herkesin sevebileceği bir yapıda değil. Günümüzün parfüm trendlerine de uymuyor. Bol şekerli, zirzop bir parfüm değil. Ancak koleksiyonluk parfüm olur. İlginç ve farklı bir deneme teşkil etmiş. Her yerde ve her ortamda sıkılmaz. Kendinize saklayın. Akşam daha iyi sonuç verir. Sosyal ortamlarda değil de, yalnız kaldığınızda kullanın. İnsanlarda çok garip duygular ve tepkiler yaratabilir. Sonbahar- kış sezonuna uyar. Dengeli dozaj gerekir.

Tende kalıcılığı, benim için iki güne ulaştı. İlk sıkışta yoğun bir biberli patlamayla fark ediliyor. Sonra tene oturup yumuşuyor. Notalar yavaşça olgunlaşıyor ve ortalardan itibaren tene yerleşiyor. Baharatlar, öd ağacı ve odunsu- ambersi notalar parfümü domine ediyor. Bu bölüm Arap- Doğu tarzındadır. Ferah ve dünyevî aromatik otlar ise parfümün modern kısmıdır.

Gece karanlığında, ıssız bir ormanda ateş yakmak, tütsülü baharatlar, yanmış öd ağacı gibi metaforları düşündürüyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder