28 Mayıs 2016 Cumartesi

L' Occitane Verbena Mint EDT / 2013



Fransız kozmetik markası L' Occitane, yaz mevsimine uygun, ferah bir koku geliştirmiş= L' Occitane Verbena Mint. Yani, mine çiçeği ve nane özlü bir kokuyu bugün inceleyeceğiz.

Narenciye- aromatik gruptaki parfüm; bu notaların yanında yeşil- bitkisel notalar ve baharat rayihalarıyla bilinmekte.

Harmanı= Üstte greyfurt ve limon; ortada mine çiçeği ve nane; alt notada ise beyaz ağaç/ odun ve misk var.

Dengeli bir tatlılık genele yayılmış. Şekerlenmiş limonla açılıyor. Biraz da ekşilik ve keskinlik var. Sonra, parfümün baskın notası olan nane aroması gelmekte. Nane, parfümü keskinleştiriyor. Ve kalıcılık ve kaliteyi arttırıyor. İkinci olarak, çiçeksi notalar önemlidir.

Kapanış ve tenden ayrılış da odunsu notalar ve miskle olmakta. Burada da canlı, dinamik ve ferah hissiyat belirgindir. Ayrıca bir yumuşak tonlama var.

Yaz parfümü. Gündelik kullanım için uygun bir parfüm. Ofis içinde, günlük gezintilerde, davetlerde rahatça kullanılabilecek bir parfüm. Kolonya tarzına yakın ve hafif duruyor. Rahatsız edici yapaylık yok. Notalar dengeli ve uyumludur.

Kalıcılık değerleri yeterlidir= 12 saat kadar hafif esintiler yapar. Tene yakın durur. Tene oturdukça güzelleşir. Tatlımsı rayihalar rahatsız etmiyor. Koku çok değişmiyor. Düz çizgide ilerliyor, sürprizi yok. Herkesin beğenerek kullanacağı bir kokusu var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Siz de kendiniz için en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder