22 Mayıs 2016 Pazar

Nishane- Pachuli Kozha Extrait de Parfum / 2013






























İstanbul merkezli Nişhane markası, güzel parfümler yapmakta.

Nishane- Pachuli Kozha isimli parfümü yazacağım.

Paçuli temalı olarak tasarlamak istemişler. Ama amber temalı bir parfüm olmuş. Bence iyi de olmuş. Nedenini açıklayacağız.

Bana göre odunsu- baharatlı gruba dahil olabilir. Paçuli vurgusu, amber teması, ağaçsı notalar parfümü domine etmekte. Bitki, çiçek, tütsü aromaları da var.

Sümbülteber, ylang ylang, artemisia, papatya/ paçuli, karabiber/ deri, bal ve tütsü aromaları gösterilmekte. Dengeli tatlılık var. İç içe geçmiş, uyumlu notalar var. Bir aşırılık, yapaylık yok.

Nishane Pachuli Kozha, koyu, kadifemsi ve yumuşak çiçeklerle açılmakta. Çiçeksi notalar belli ölçülerde baharatlı ve yoğun vurgular yapmakta. Tahminlerimiz sümbülteber, iris ve yasemin oldu. Arada portakal çiçeği ve limon hissettim. Gayet ferah ve rafine bir açılış sayılır. Ne var ki, koku karakteri hemen değişiyor. Ağaçsı ve odunsu notalar ve tütsüler sahne alıyor. Baharatlar devam ediyor. Aromatik otlar da var. Bir sentez ve harman söz konusudur. Toparlayalım... Paçuli ve vetiveri algılıyoruz. Bunlar tozlu ve topraksıdır. Sonra karabiber keskin olarak tene yerleşiyor. Tene yerleşme baharatlarla olmakta. Parfümün ortalarından itibaren, paçuli merkezli odunsu notalar ve çok güzel ve lüks bir tatlı ve yumuşak amber rayihaları parfümü domine etmektedir. Bu noktada tatlılık, bariz biçimde artıyor ve şekerli hale geliyor. Balımsı bir tatlılık olduğunu anlıyoruz. Paçuli ve amber sentezine bir de vanilya ve kuru tütsüler katılıyor ve sona geliniyor.

Nishane Pachuli Kozha, odun, ağaç, tütsü ve baharatlar ile Doğulu- Asyalı bir tarza yöneliyor. Esasında, sonlardaki şekerli yapı ve odunsu deri notaları beni rahatsız etmedi. Burası vanilya ve tozlu paçuli ile iyi harmanlanmış. Nişhane parfümleri içinde, en çok Nishane Pachuli Kozha' yı beğendim. Harmanda gösterilen deri, bal ve tütsü gibi notalar, iyi ayar verilmezse rahatsız edici notalardır. Nishane Pachuli Kozha, bu tehlikeli sayılabilecek aromalardan muhteşem bir sentez yaratmış. Yağlı ve hayvansal deri, kurumuş tütsü ve yumuşak amber, Doğulu parfüm anlatımı için çok iyi bir seçim...

Koku düzlemi= Çiçeksi notalar, hafif turunçgil esintileri, ağaçsı notalar & tütsüler, keskin baharatlar, paçuli tandanslı odunsu notalar, amber & paçuli sentezi, vanilya ve tütsüler olarak yerleşmiştir. Koku karakteri de aslında çok değişmez, genelde düz çizgide gider. Birbiri içine geçen ve tekrarlanan notalar bir harman oluşturur. Ten oturma yavaş ve kararlıdır.

Derinlik ve konfor noktası= Paçuli destekli amber rayihaları, odunsu vurgular ve tütsüler, baharatlar olarak gözlemlenir. Bu notalar üzerinde kalite, kalıcılık ve güzellik değerleri yükselir. Amber notası, paçulinin ve diğer bütün ağaçsı notaların önüne geçiyor, onlardan daha önemli olmak üzere, parfümü domine ediyor. Bu nedenle Pachuli Kozha, paçuli değil, amber temalı bir parfümdür. Bir de bal, tütsü ve deri gibi kuvvetli notaların amberi daha da etkili ve şahane kıldığını düşünürsek, durum açıklığa kavuşmuş olur. Yani ortada, paçuli kokulu ihtişamlı bir amber vardır ve parfüm, bununla sonlara doğru ilerler.

Nishane Pachuli Kozha, yağlı bir deri notasına rağmen pis ve kirli değil. Paçuli, deri ve tütsü gibi kullanımı zor aromalar da, dengeli bir tatlılık vermesine engel olmuyor.

Sonbahar- kış, akşam saatleri, açık hava toplantıları ve gece gezmeleri için uygundur. Dengeli sıkmak gerekir. Çabuk terleyen, yağlı ve açık tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Fark edilirlik yüksektir. Tene yerleşmesi, baharat, ağaç, amber ve vanilyanın tene yapışmasına sahne oluyor. Sonra da kuruyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder