25 Mayıs 2016 Çarşamba

Burberry- Brit Rhytim For Him EDT / 2013



 
 














Burberry- İngiliz moda markasıdır. Bugün Burberry- Brit Rhytim For Him isimli parfümü konuşacağız. Aromatik otlar, çam esintileri, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, odunsu notalar ve misk bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, yumuşak, yapay, ferah ve sıcak yapıdadır. Deri grubunda gösterilmekte. 

Üst- ardıç meyvesi, kakule, mine çiçeği, fesleğen,

Orta- deri, sığla yağı, paçuli,

Alt tonka fasülyesi, sedir ağacı, tütsü.

Burberry- Brit Rhytim For Him- çam esintileri tandanslı yeşil- aromatik bitkilerle açılıyor. Gayet ferah ve enerjik kokular alıyoruz. Burada keskin çam ağacı veya çam esintileri kokusu yok; daha ziyade çam esintilerini andıran ardıç meyvesi, mine çiçeği, fesleğen, adaçayı gibi aromatik otlar var. Tatlımsı, biraz buruk ama ferah bir şipre tarzı başlangıca sahne olmuş. Bunlar gene cin ve rom gibi içki notalarıyla harmanlanmış. Orta bölümde yumuşak ve tatlı baharatlar var. Ferah kakule baskındır. Kapanışa doğru tatlı ve yapay deri, odunsu notalarla ( paçuli ) birleşmiş. Ancak, aromaların tene çok geç yerleşip olgunlaştığını da söyleyelim. Bu minvalde kremsi bir yapaylık veren tonka fasülyesi- vanilya ikilisiyle son fazda sıcaklık yükseliyor.

Burberry- Brit Rhytim For Him isimli parfümde aromalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Başlangıçta çam esintilerini oluşturan aromatik otlar ve içkimsi vurgular ve sonlarda paçuli- deri- tonka fasülyesi çizgisi bu anlamdadır. Nota geçişleri başarılı olmasına rağmen kapanıştaki yapaylık iyi sonuç vermemiş. Parfüm tene yerleşirken pek acele etmiyor. 1 saat içinde tene oturma tamamlanıyor. Açılıştan orta notaların sonuna kadar dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar şeklinde gidişat memnun edicidir. Aslında tene özgürce sıkılabilir. Çünkü sonlardaki yapaylık da rahatsız etmiyor. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık sunuyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirlik performansı takviye edilebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder