7 Mayıs 2016 Cumartesi

Tous- Tous Man Intense EDT / 2013





























İspanyol mücevher firması Tous, Katalonya merkezli olarak 1920 yılında kuruldu. Kurucuları Tous Blavi ve eşi Teresa Ponsa Mas' tır. Küçük bir takı tasarım atölyesi ile işe başlamışlar. Takı, çanta, küçük aksesuar ve parfüm üretmekteler.

Tous Man Intense, aromatik- fujer sınıfında bir kokudur. Hafif, fresh ve serin etkilerle narenciye, odunsu notalar, bitkisel rayihalar vermektedir. Harmanı basit ve sadedir. Bazı notalar koku içeriğinde tekrarlanır. Koku karakteri çok değişim göstermez.

Üst- Portakal çiçeği, turunç yaprağı yağı, adaçayı,

Orta- Lavanta, portakal çiçeği, adaçayı,

Alt- Tonka fasülyesi, yosun, amber, misk...

Turunçgil harmanı, adaçayı ve lavanta karışımıyla açılış yapıp, öyle de devam etmektedir. Dengeli bir tatlılık alınır. Çiçeksi notalar da fark edilir= Turunçgille harmanlanmış çiçeksi notalar beğenilmektedir. Yumuşak, taze, aromatik bir parfümdür. Çay notaları da algıladığımızı söyleyelim. Açılışta yeşil çay benzeri rayihalar hissettim. Kapanışa doğru tatlılık bir nebze daha artıyor ve şekerli hale geliyor. Ama rahatsız edici değil. Odunsu notalar ve yumuşak bir misk ile tenden ayrılmaktadır.

Günlük kullanıma, her ortama ve zamana yönelik bir tarzı var. Yaz mevsimi kokusudur. Notalar genelde rafine ve akışkan olmuş. Kolonya tarzına yakın bir yorum biçimi var. Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadardır. Kalıcılık ve fark edilirliğe etki eden faktörler lavanta, adaçayı ve yosun gibi fujer/ şipre aromalardır. Aslında parfüm dünyası için yeni bir şey söylemiyor. Genel beğeniye uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder