1 Haziran 2016 Çarşamba

Parfums de Marly- Oajan EDP / 2013



























Parfums de Marly- Oajan isimli parfümü inceliyoruz. Modern- tatlı baharat temalı bir kokudur.

Parfums de Marly- Fransa- Paris merkezlidir ve kraliyet parfüm markasıdır. Parfums de Marly- Oajan genel koku karakteriyle, Paco Rabanne- One Million' un daha kalitelisi olarak, koku arşivimizde yerini almıştır.

Tarçın ve hafif biber merkezli tatlı baharatlar, turunçgiller ve odunsu notalarla biçimlenmektedir.

Genelde tatlılık bulunuyor. Tozlu rayihalar ve tütsü- duman kokuları da algılanıyor. Tatlılık orta katmandan itibaren yükselse de, benim için rahatsız edici olmadı. Oryantal- odunsu grubunda yer alacaktır.

Üst- tarçın, bal, osmanthus,

Orta- benzoin, laden otu, ambergis, artemisia,

Alt- paçuli, misk, vanilya, tonka fasülyesi.

Parfums de Marly- Oajan- asitli ve metalik turunçgiller ve meyvelerle başlamakta. Greyfurt, portakal, elma olarak tahmin ediyoruz. Bu hissiyat uzun sürmedi. Hemen tatlı baharatlı katmana geçildi. Tarçın merkezli tatlı baharatlardan pembe biber ve kakuleyi seçmekteyiz. Bu bölümde ballı bir tatlılık da hissediliyor. Aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) almaktayız. Kapanış kısmı da yumuşak vanilya ve amber, tütsü, mumsu sandal ağacı ve tozlu bir paçuliden oluşmuştur. Alt katmanda odunsu notalar biraz daha baskındır.

Parfums de Marly- Oajan- günümüz modern- tatlı baharat temalı parfümlerine başarılı ve yüksek kaliteli bir örnek teşkil etmektedir. Sade, basit ve minimalist koku karakteriyle de beğenilmektedir. Kokusu büyük değişimlere, sürprizlere sahne olmuyor... Ama ballı- tatlı baharat, tütsü ve kremsi amber kullanımıyla çok keyifli ve günlük kullanımda tatmin edici bir tarafa yöneliyor.

Koku düzlemi= Turunçgiller, ballı baharatlar, vanilya, amber ve odunsu notalar olarak görülmekte. Baharatların içindeki aromatik otlar ve sondaki reçineler yardımcı elemandır. Orta katmandaki yüksek tatlılığa rağmen, aromalar uyumlu ve dengelidir.

Derinlik ve konfor noktası= Ballı- tatlı baharatlar, tütsü, amber, aromatik otlar ve paçuli olarak seçilmekte. Bu notalar kalite, kalıcılık ve güzellik çıtasını gösteriyor. Son bölümde odunsu notaların hatırı sayılır ağırlığını görmekteyiz. Parfümün rahatsız edici bir tatlılığa kayması böylece engellenmiştir.

Parfums de Marly- Oajan- dengeli sıkılması halinde günlük kullanıma uyacaktır. Üç- dört fıs yeterli olur. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşir ve güzel kokar. Güçlü, yoğun ve kalıcıdır. Tazelemeye gerek yoktur. Kalıcılığı yağlı ve çabuk terleyen tende, kuvvetlice iki günü geçer. İlk sıkışta yoğun fark edilirlik yapar. Sonra ten kokusu haline gelir.

Kapalı alanlarda dozajı dikkatli ayarlanmalıdır. Daha ziyade, açık alan ( davet, kokteyl, gece gezmesi ) kokusudur. Sonbahar- kış, öğleden sonra- akşam, serin yaz akşamları ve soğuk havalar için idealidir. Baharatlar ve odunsu notaların doğal, yumuşak ve enerjik esintiler yaptığını ekleyelim.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder