7 Haziran 2021 Pazartesi

Parfums de Marly- Carlisle EDP / 2015



























Parfums de Marly- Fransız parfüm ve kozmetik şirketidir. Parfums de Marly- Carlisle isimli parfümü yorumlayacağım. Sıcak, tatlı, yumuşak, kuru, tozlu ve yapışkan bir yapıdadır. Meyveler, baharatlar, reçineler, amber ve deri gibi koku nüansları veriyor. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- elma, safran, muskat,

Orta- tonka fasülyesi, osmanthus, artemisia ( yavşan otu ), gül,

Alt- vanilya, paçuli, opoponax.

Parfums de Marly- Carlisle- elma, çilek ve misket limonu olarak tahmin ettiğimiz tatlı meyvelerle başlıyor. Devamında tarçın- zencefil tarzında biberli ve tatlımsı baharatlar sahne almakta. Baharatlara tatlı gül ekleniyor. Böylece güllü- biberli baharatlar formuna dönüşüyor. Son kısımda vanilyamsı reçineler, yumuşak amber ve kuru deri aromaları seçiliyor.

Parfums de Marly- Carlisle- orta bölümde baskın olarak yer verdiği biberli baharatlar ile, aslında Modern- tatlı baharatlı parfüm geleneğini sürdürüyor. Ne var ki, baharatlar son derece lüks ve kalitelidir. Vanilyamsı reçineler ise, parfüm tene oturduktan sonra şekerli, yapışkan ve yoğun bir biçim alıyor. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Hatta kuru deri notası duman- tütsü efekti verebiliyor. Açılıştaki meyveler ferah ve enerjik olduğundan, ten ve burun algısını rahatlatıyor.

Parfums de Marly- Carlisle isimli parfüm, sonbahar- kış dönemi, akşam vakti ve soğuk havalar için idealdir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılır. Çabuk terleyen tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirlik de her zaman yoğundur. Hızlı akışkanlıktan sonra tene yakın kalır. Son fazda parfüm iyice tozlanıyor. Tozlu paçuli olabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla algılanmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder