5 Ekim 2022 Çarşamba

Bond No. 9- New York Nights EDP / 2017



























Bond No. 9- ABD kökenli niş parfüm markasıdır. Bugün Bond No. 9- New York Nights isimli parfümü konuşacağız. Çiçeksi notalar baskındır. Denizel ve sucul aromalar, gurme notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah yapısı var. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- gardenya, karanfil, yasemin,

Orta- çiçeksi notalar, deniz notaları, paçuli, sandal ağacı,

Alt- kahve, karamel.

Bond No. 9- New York Nights isimli parfüm, çiçeksi notaların harmanıyla açılmakta. Yeşil kokan ferah çiçekler ile kremsi çiçekler birlikte kullanılmış. Yasemin, frezya, gardenya, siklamen ve osmanthus olarak tahmin ettik. Kremsi çiçekler daha bir miktar tatlanıyor. Bu çiçeksi notalara tuzlu deniz suyu aromaları eşlik ediyor. Kremsi paçuli, sonlara doğru odunsu notaları temsil edecektir. Tatlı gurme notalar ( karamel- kahve ikilisi ) kapanışı gerçekleştirmiştir.

Bond No. 9- New York Nights isimli parfüm, bir yönüyle çiçeksi, bir yönüyle gurme koku özelliği göstermekte. Aromalar da buna göre katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat sonra çiçeksi katmandan gurme notalara geçiliyor. Deniz ve su kaynaklı aromalar yardımcı elemandır. Aslına bakılırsa dengeli tatlılık var. Yalnızca kremsi paçulide yapaylık bulunuyor. Özellikle gurme notalar kalıcılığa ve çiçeksi notalar da fark edilirliğe etki ediyor. Çabuk terleyen tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Fark edilirliği büyük oranda dışarıya karşı esecektir. Tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun olacaktır. İlerleyen dönemde gurme notalar tene yapışıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder