22 Şubat 2017 Çarşamba

Bond No. 9- New York Oud EDP / 2011


























Bond No. 9 New York Oud EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal Kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Bond No. 9 ABD kökenli bir markadır. Bond No. 9 New York Oud- Arap etkili bir kokudur. Oryantal gruba sokulmuş. Öd ağacı ana temadır. Baharat, gül, kırmızı meyve ve odunsu notalar gibi nüanslar verir. Dengeli bir tatlılık var.

Üst- safran, turunçgil, erik;

Orta- paçuli, süsen kökü, gül, öd ağacı;

Alt- vetiver, misk, bal.

Kırmızı meyveli açılışı var. Erik, çilek diye tahmin ettim. Sonra safran, portakal, gül ve paçuli çizgisini takip etti. Hafif pudralı menekşe gibi çiçekler de algıladım. Daha sonra odunsu bazlar yoğunlaşıyor. Burada öd ağacı da artık baskındır ve koku karakterini forse eder. Baharatlı- çiçeksi bir yapısı var. Öd ağacı, paçuli ve misk notalarıyla biter. Aslında basit ve anlaşılır bir düzen var. Çok sürprizi yok.

Tene yakın durur. Öd ağacı, paçuli ve çiçeksi notalarla tende kurumaktadır. Karanlık ve derin aromalar var. Gül, öd ağacı, misk ve safran beğenilmektedir. Klasik Arap parfümü biçimlenmesi... Yalnız odunsu notalardaki yapaylık ( paçuli ) kaliteyi düşürmüş. Öd temasında bir sorun algılamadım. Tatlılık ortalara doğru artar. Biraz kuru ve yağlı bir öd ağacı var. Notalar çok çabuk tene oturur.

Sonbahar- kış, soğuk havalar devresi/ zamanı için uygundur. Yapay odunsu notalar rahatsız edebilir, dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanıma uymaz. Daha çok koleksiyonluk bir kokudur. Tende bir güne yakın kalır. Fark edilir yönü de ilk başta yüksektir, sonra yumuşar.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder